Dodaj do ulubionych

Białko serwatkowe- co Wy na to?

23.04.11, 20:49
Znalazłąm cioś takiego: Czy wiecie co to jest, jak się uzywa i czy można na Dukanie? Zawartość białka piorunuuująca. I gdzie to można kupić?

w 100 g: 391,00 kcal
Białko w 100 g: 80,00 g
Węglowodany w 100 g: 6,00 g
Tłuszcz w 100 g: 7,00 g
--
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=55744d9579ca14097.png
Edytor zaawansowany
  • 23.04.11, 20:50
    Ale coś mi to wygląda na odżywkę dla sportowców, niestety... --
    http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=55744d9579ca14097.png
  • 24.04.11, 13:40
    Kupuje i uzywam.Rok temu zgubilam 12kg i do dzisiaj nie przytylam a wrocilam do prawie(ograniczam slodycze i chleb,makaron ,jem wiecej warzyw i ryb) normalnego jedzenia. Proteiny w proszku dodaje do jogurtu albo serka bez tluszczu i jem codziennie po kolacji. Pomaga to w utrzymaniu wagi i likwiduje celulitis lepiej niz te wszystkie kremy. Maz jest na etapie odchudzania i tez wieczorem zjada jogurt z dwoma lyzkami protein po bieganiu(wspomagamy troche ducanasmile i przez dwa tyd.stracil juz 8kg. Chudnie ladnie bo spada mu brzuch. Mysle ze to dobre dla tych co juz maja dosyc miesa i nie zjadaja potrzebnej ilosci protein zeby chudnac. Robilam dadania,chyba wszystkie mozliwe i po roku jedzenia protenin wieczorem wszystko mam w normie.
  • 24.04.11, 13:46
    Moje ma w 100g: proteiny 82g, cukry 1,3g i tluszcz 1,4g
  • 24.04.11, 20:07
    A gdzie mozna kupic ten specyfik?
    --
    http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=30844db46680a69f5.png
  • 25.04.11, 08:44
    Ja kupuje w aptece,tylko ze obecnie nie mieszkam w polsce wiec nie wiem czy w polsce mozna kupic tez w aptece.na puszcze jest napisane ze pomaga utrzymac wage po schudnieciu.
  • 26.04.11, 10:37
    bylam kiedys na diecie i stosowałam bialko sojowe i też chudłam
    Białko sojowe zawiera pełen zestaw aminokwasów - specjalnych cegiełek budujących tkankę mieśniową. Sprawdza się więc doskonale w diecie osób aktywnych fizycznie oraz sportowców, którym zależy na utrzymaniu odpowiedniego poziomu masy mięsniowej. Białko sojowe także skutecznie zabezpiecza ciało przed utratą jędrności w okresie stosowania kuracji odchudzających.

    Białko sojowe to idealne źródło białka dla wegetarian!

    Badania naukowe dowiodły, że spożycie 25-50 gramów białka sojowego dziennie przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu LDL we krwi. Działanie to widoczne jest szczególnie u pacjentów ze znacznie podwyższonym poziomem LDL. Dieta bogata w białko sojowe zmniejsza także stężenie całkowitego cholesterolu (Tchol) i triglicerydów.

    Dobroczynny wpływ białka sojowego widoczny jest głównie u pacjentów z wyraźnie podwyższonym poziomem cholesterolu. Wniosek płynący z wyników tego badania jest prosty: spożywanie soi jest sposobem na obniżenie cholesterolu poprzez stosowanie zdrowej diety.
    --
    http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=47014db43b0146f7e.png
    zaczynam 26 kwietnia 2011 roku
  • 27.04.11, 23:52
    Calpirosa dziękuję za natchnienie. Ja to białko znalazłam i będę pic w koktajlach w te dni kiedy ciężko mi wcisnąć wystarczająca ilość innego pochodzenia. Jeszcze się zastanawiam nad smakiem bo jest opcja truskawkowa i czekoladowa. Dziękuję
  • 28.04.11, 00:50
    Pytanko do melani, nie wiem gdzie poza Polska mieszkasz, ale czy moglabys podac nazwe tego specyfiku? Ja mieszkam w Irl (jak sie latwo domyslic) i moze tutaj tez dostane?
  • 28.04.11, 08:10
    Mieszkam we francji, nazywa sie to ProtiPlus firmy Milical. Pisze ze zawiera 92 procent protein
  • 28.04.11, 02:14
    A sama serwatka? Mam mnóstwo serwatki po produkcji sera, szkoda mi tego wylewać. Podobno ma mało tłuszczu i węglowodanów, a za to dużo białka - w to ostatnie ciężko mi uwierzyć przez wzgląd na płynną konsystencję.
  • 28.04.11, 02:18
    Serwatka niestety ma dokladnie tyle samo weglowodanow co mleko, tyle samo bialka co mleko i tluszczu (w zaleznosci z jakiego z jakiego mleka jest zrobiona), wiem, to niedobra wiadomosc, tez musialam to przbolec wink
  • 28.04.11, 13:49
    To by było dziwne jeszcze bardziej. Nie czytałam wszystkiego co popadnie o serwatce, gdzieś widziałam jedynie informację, że skład serwatki po serze zależy od metody którą robiony był ten ser. W zależności od tego czy serwatka jest kwaśna czy nie, ma ona więcej/mniej tłuszczu i wapnia.
  • 28.04.11, 14:31
    Była już o tym mowa na forum.
    Jest dostępne w kraju coś takiego: B80g, W6g, T8g w 100g produktu, a wg producenta max to 3x30g proszku w 200ml wody lub mleka, na dobę, są różne smaki, a jest to koncentrat białek serwatkowych.
    --
    http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=86974d760affbe558.png
  • 28.04.11, 14:35
    I jako jedyny chyba z producentów tego typu rzeczy, pisze na opakowaniach, żeby w przypadku stosowania ponad 6-8tygodni wymaga konsultacji lekarskiej. Produkt nieskazany dla osób z chorobami nerek i wątroby.
    Owszem jest to zabezpieczenie dla nich prawne, ale też i informacja dla ludzi, aby wiedzieli co robią.
    --
    http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=86974d760affbe558.png

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.