• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

japonski makaron - Konjac Shirataki Dodaj do ulubionych

  • 12.10.12, 23:50
    wlasnie jem - polecam - wygladaja jak przzezroczysty makaron ryzowy - sa juz obgotowane chyba - wiec po wyjeciu z opakowania trzeba dobrze przepulkac bo smierdza jakas ryba - potem w mikrofali w wodzie 3 minuty i gotowe do jedzenia - albo sobie 5 minut obgotowac w jakims sosie.
    rewelacja jak dlamnie - prawie wogolke kalorii nie maja ani weglowodanow

    www.mojbutikdietydukana.pl/content/163-dossier-konjac-shirataki
    to male opakowanie na dole strony to jest miej wiecej pojemnosc jednej porcyjki - wiec jak dla mnie zeby sie nazrec bede sobie na raz dwa robila - jak ktos je jak wrobelek to jedno opakowanie na posilek starczy

    --
    А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
    Edytor zaawansowany
    • 12.10.12, 23:57
      no to jeszcze dodam ze moj posilek skladal sie wlasnie z tego makaronu - do tego 200 g takich kebabow kurczakowych zjakimis tajskimi przyprawami, pepsi diet + diet tonic schweppsa - normalnie jakbym sie nie odchudzala heh ale fajnie
      sprobowalam tez pare kropli aromatu spozywczego - smak orzeszkow ziemnych - do makaronu zeby bylo troche orientalnie i dodalam troche soli - bylo calkiem ok
      --
      А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
    • 15.10.12, 10:26
      Ten makaron mozna jesc w ktorej fazie ?? Mozna w naprzemiennej ?>
      • 16.10.12, 20:43
        kopiuje ze strony -
        Spożycie konjaku shirataki jest możliwe podczas wszystkich czterech faz diety Dukana, łącznie z fazą ataku (podczas której musisz jednak ograniczyć ilość sosu pomidorowego i zwiększyć ilość mięsa). Podczas fazy naprzemiennej, możesz do niego dodać najróżniesze dozwolone warzywa, takie jak bakłażany, cukinie czy papryki. W fazie utrwalania pomyśl o dodaniu parmezanu. W fazie stabilizacji natomiast puść wodze fantazji

        --
        А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
    • 17.10.12, 11:46
      gdzie kupilas ten makaron?
      • 17.10.12, 11:58
        jest na allegro
        • 17.10.12, 23:42
          to jeszcze zarzuc przepisem z czym to jesc.poplukalam jak kazali na opakowaniu,zanurzylam we wrzatku i dodalam do spagetti .w buzi taki jakis ciezko okreslic,nastepnym razem se go potne nozyczkami na mniejsze kawalki bo sie strasznie ciagnie jak sprezyna.fakt zoladek zaje...scie wypelnia.
          --
          http://suwaczki.maluchy.pl/li-29822.png
          • 18.10.12, 22:04
            ja podgrzewam w mikrofali ze 2-3 minuty i tyle.
            kupilam na stronie sklepu dukana ale angielskim - w polskim juz opis jest ale jeszcze nie dostepny -mysle ze mozna popytac w lokalnym azjatyckim sklepie - jak taki jest pod reka.
            tez uwazam ze treba ten makaron pociac na mniejsze kawalki bo sie troche gumowo ciagnie.

            przykladowy przepis - zjadlam teraz mieso mielone z sosem lightowym dolmio i tym makaronem.
            --
            А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
            • 20.10.12, 00:51
              moze by sprobowac z warzywami na patelnie?
              --
              http://suwaczki.maluchy.pl/li-29822.png
              • 20.10.12, 14:26

                tu po angielsku jak ktos chce - www.squidoo.com/shiratakinoodle#module160804444
                tu tez autorka wspomina ze lepiej smakuje jak jest schlodzony i potem odgrzewany. ale zeby nie zamrazac.
                jak dla mnie to wyglada ten makaron podobnie jak makaron ryzowy. niby sporo ludzi nie przepada za tym mkaronem - oczywiscie jest inny niz np zwykle spagetti czy swiderki - ale szczerze powiedziawszy to nic w nim dziwnego nie widze. jest inny no i dobrze.

                zauwazylam ze jak polezy w sosie albo wodzie to lekko jeszcze pecznieje - tez pisza ze duzo blonnika i bez glutenu - ale to juz zalezy czy w czasie produkcji nie byl obrabiany tam gdzie tez jest gluten - ale naturalnie sam z siebie jest bez glutenu

                aha i zeby nie mylic z wersja z tofu - bo wersja tego makaronu z tofu to jest co innego - ma wiecej kalorii etc

                shirataki-noodles.recipesilove.com/shirataki-faqs/
                shirataki-noodles.recipesilove.com/shirataki-tips/

                --
                А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
                • 20.10.12, 15:02
                  znalazlam takie cos na przepisy - nie czytalam jeszcze ale na pewno mozna modyfikowac a la dukan
                  miraclenoodle.com/recipebook.pdf
                  --
                  А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
                  • 22.10.12, 21:44
                    dziekoweczki,mi jednak 100g ,,makaronu '' wystarcza,pociety troszke lepiej smakujetongue_out
                    --
                    http://suwaczki.maluchy.pl/li-29822.png
                    • 22.10.12, 23:05
                      hmm a jeszcze mi sie przypomnialo
                      jak sie wyjmie makaron z tej zalewy w ktorej jest to smierdzi jakas taka stara smazona krewetka, taki jakis niesiwezy rybi zapach - ale wystarczy oplukac dobrze i juz zapach znika.
                      --
                      А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
                      • 24.10.12, 16:42
                        mniam! właśnie zjadłam - pycha
                        kupiłam na allegro
                        polecam
                        dla mnie to on nie jest gumowy, jest super, jak ryżowy makaron
                        • 24.10.12, 22:53
                          ja jak wczoraj zrobilam mieso mielone z sosem pomidorowym to wrzucilam tam makaron na noc i dzisiaj w pracy tez jadlam - chyba troszke napecznial - ale bardzo malo - tez jestem z niego strasznie zadowolona - to jest swietne ze takie cos jest
                          jutro zrobie hamburgerki z mielonego indyka i tez z makaronem zjem

                          --
                          А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
                          • 24.10.12, 23:48
                            ja kupiłam mam to ustrojstwo w szafie i zabieram się do niego jak pies do jeża.. big_grin chyba w weekend zaryzykuję
                            --
                            http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=14884ca2ea4183352.png
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.