Dodaj do ulubionych

japonski makaron - Konjac Shirataki

12.10.12, 23:50
wlasnie jem - polecam - wygladaja jak przzezroczysty makaron ryzowy - sa juz obgotowane chyba - wiec po wyjeciu z opakowania trzeba dobrze przepulkac bo smierdza jakas ryba - potem w mikrofali w wodzie 3 minuty i gotowe do jedzenia - albo sobie 5 minut obgotowac w jakims sosie.
rewelacja jak dlamnie - prawie wogolke kalorii nie maja ani weglowodanow

www.mojbutikdietydukana.pl/content/163-dossier-konjac-shirataki
to male opakowanie na dole strony to jest miej wiecej pojemnosc jednej porcyjki - wiec jak dla mnie zeby sie nazrec bede sobie na raz dwa robila - jak ktos je jak wrobelek to jedno opakowanie na posilek starczy

--
А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
Edytor zaawansowany
  • 12.10.12, 23:57
    no to jeszcze dodam ze moj posilek skladal sie wlasnie z tego makaronu - do tego 200 g takich kebabow kurczakowych zjakimis tajskimi przyprawami, pepsi diet + diet tonic schweppsa - normalnie jakbym sie nie odchudzala heh ale fajnie
    sprobowalam tez pare kropli aromatu spozywczego - smak orzeszkow ziemnych - do makaronu zeby bylo troche orientalnie i dodalam troche soli - bylo calkiem ok
    --
    А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
  • 15.10.12, 10:26
    Ten makaron mozna jesc w ktorej fazie ?? Mozna w naprzemiennej ?>
  • 16.10.12, 20:43
    kopiuje ze strony -
    Spożycie konjaku shirataki jest możliwe podczas wszystkich czterech faz diety Dukana, łącznie z fazą ataku (podczas której musisz jednak ograniczyć ilość sosu pomidorowego i zwiększyć ilość mięsa). Podczas fazy naprzemiennej, możesz do niego dodać najróżniesze dozwolone warzywa, takie jak bakłażany, cukinie czy papryki. W fazie utrwalania pomyśl o dodaniu parmezanu. W fazie stabilizacji natomiast puść wodze fantazji

    --
    А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
  • 17.10.12, 11:46
    gdzie kupilas ten makaron?
  • 17.10.12, 11:58
    jest na allegro
  • 17.10.12, 23:42
    to jeszcze zarzuc przepisem z czym to jesc.poplukalam jak kazali na opakowaniu,zanurzylam we wrzatku i dodalam do spagetti .w buzi taki jakis ciezko okreslic,nastepnym razem se go potne nozyczkami na mniejsze kawalki bo sie strasznie ciagnie jak sprezyna.fakt zoladek zaje...scie wypelnia.
    --
    http://suwaczki.maluchy.pl/li-29822.png
  • 18.10.12, 22:04
    ja podgrzewam w mikrofali ze 2-3 minuty i tyle.
    kupilam na stronie sklepu dukana ale angielskim - w polskim juz opis jest ale jeszcze nie dostepny -mysle ze mozna popytac w lokalnym azjatyckim sklepie - jak taki jest pod reka.
    tez uwazam ze treba ten makaron pociac na mniejsze kawalki bo sie troche gumowo ciagnie.

    przykladowy przepis - zjadlam teraz mieso mielone z sosem lightowym dolmio i tym makaronem.
    --
    А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
  • 20.10.12, 00:51
    moze by sprobowac z warzywami na patelnie?
    --
    http://suwaczki.maluchy.pl/li-29822.png
  • 20.10.12, 14:26

    tu po angielsku jak ktos chce - www.squidoo.com/shiratakinoodle#module160804444
    tu tez autorka wspomina ze lepiej smakuje jak jest schlodzony i potem odgrzewany. ale zeby nie zamrazac.
    jak dla mnie to wyglada ten makaron podobnie jak makaron ryzowy. niby sporo ludzi nie przepada za tym mkaronem - oczywiscie jest inny niz np zwykle spagetti czy swiderki - ale szczerze powiedziawszy to nic w nim dziwnego nie widze. jest inny no i dobrze.

    zauwazylam ze jak polezy w sosie albo wodzie to lekko jeszcze pecznieje - tez pisza ze duzo blonnika i bez glutenu - ale to juz zalezy czy w czasie produkcji nie byl obrabiany tam gdzie tez jest gluten - ale naturalnie sam z siebie jest bez glutenu

    aha i zeby nie mylic z wersja z tofu - bo wersja tego makaronu z tofu to jest co innego - ma wiecej kalorii etc

    shirataki-noodles.recipesilove.com/shirataki-faqs/
    shirataki-noodles.recipesilove.com/shirataki-tips/

    --
    А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
  • 20.10.12, 15:02
    znalazlam takie cos na przepisy - nie czytalam jeszcze ale na pewno mozna modyfikowac a la dukan
    miraclenoodle.com/recipebook.pdf
    --
    А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
  • 22.10.12, 21:44
    dziekoweczki,mi jednak 100g ,,makaronu '' wystarcza,pociety troszke lepiej smakujetongue_out
    --
    http://suwaczki.maluchy.pl/li-29822.png
  • 22.10.12, 23:05
    hmm a jeszcze mi sie przypomnialo
    jak sie wyjmie makaron z tej zalewy w ktorej jest to smierdzi jakas taka stara smazona krewetka, taki jakis niesiwezy rybi zapach - ale wystarczy oplukac dobrze i juz zapach znika.
    --
    А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
  • 24.10.12, 16:42
    mniam! właśnie zjadłam - pycha
    kupiłam na allegro
    polecam
    dla mnie to on nie jest gumowy, jest super, jak ryżowy makaron
  • 24.10.12, 22:53
    ja jak wczoraj zrobilam mieso mielone z sosem pomidorowym to wrzucilam tam makaron na noc i dzisiaj w pracy tez jadlam - chyba troszke napecznial - ale bardzo malo - tez jestem z niego strasznie zadowolona - to jest swietne ze takie cos jest
    jutro zrobie hamburgerki z mielonego indyka i tez z makaronem zjem

    --
    А в конце концов все будет хорошо. Если не хорошо, значит, это ещё не конец
  • 24.10.12, 23:48
    ja kupiłam mam to ustrojstwo w szafie i zabieram się do niego jak pies do jeża.. big_grin chyba w weekend zaryzykuję
    --
    http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=14884ca2ea4183352.png

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.