lapwing123 napisała: > Mała ma skończone 6 tyg (jutro 7 tyg.). > > Wczoraj byłyśmy na pierwszym szczepieniu w przychodni. Obowiązkowe (wzięłam > skojarzone 5 w 1- Penatxin) plus zaszczepiłam ją pierwszą dawką na pneumokoki > (Prevenar 13). Szczepienie było ok. 15.30. > Darła się wniebogłosy, podawałam jej pierś, łapała łapczywie, wypluwała i > dalej krzyczała aż nią rzucało. Na koniec zwymiotowała. > > Przyjechałyśmy do domu ok 16.30, zasnęła na chwilkę, zdjęłam jej pampersa,aby > sobie z gołym tyłkiem poleżała. Zaczęła robić kupę- najpierw sama woda, trochę > tego, a później sama piana, taka jakby wzburzona coca cola po otwarciu. > Zrobiła tak ok 4 razy pod rząd w przeciągu 15 min. > > I teraz moje pytanie: od czego to mogło być? Moje propozycje: > > - od szczepionki (pediatra po konsultacji telefonicznej stwierdził, że to za > krotki czas jako reakcja po szczepieniu, jeśli by się powtórzyło jeszcze raz > mam przyjechać na IP) > - zjadłam coś wcześniej co jej zaszkodziło i teraz się objawiło- zbieg > okoliczności, że po szczepieniu (po analizie diety- obstawiam mleko prosto z > kartonu z lodówki- jedynce co mi przychodzi do głowy) > - jak podawałam jej pierś po szczepieniu to nałykała się meeega dużo powietrza > i od tego tak dużo tej piany > > No właśnie od czego to mogło być? > > Wystraszyłam się niemiłosiernie, do teraz jak na razie się nie powtórzyło. > Rano zrobiła normalnie. > > Czy powinnam jednak pojechać do lekarza?
Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się