sawa.com napisała: > Koniuchach. Żyje lat ho ho ho. Nauki w PRLu pobierałam a o wymordowaniu całej > wsi przez sowieckich partyzantów nie uczono mnie. Nie wiedziałam też że byli to > > partyzanci żydowskiego pochodzenia. W sygnaturce Żydzi powinno być napisane > dużą literą, bo nie chodziło tu o wyznawców religii żydowskiej. Pewnie > religijni Żydzi by tego nie zrobili. > Wyznawcę danej religii piszemy z małej litery np. katolik. > Członka jakiejś narodowości piszemy z dużej litery. > > Czytając ten wątek widziałam kilkakrotnie wpisy "prawdziwy polak". Było czuć, > że autor postu kipi pogardą. Właściwie w całym swoim życiu nie spotkałam > antypolonizmów w takiej ilości i z takim natężeniem jak na tym forum. > Obraźliwą sygnaturkę ma oxford - ale to tylko świadczy o nim. Ja uważam > zresztą, że sygnaturka oxforda narusza nie tylko dobre obyczaje przyjęte przez > ludzi kulturalnych ale też netykietę. > > Wyjątkowo opluwani sa tu Kaczyńscy i Michnik. Strasznie. Coś potwornego. > Dostaje się także pani Łuczywo - którą ja osobiście podziwiam i uważam za > autorkę sukcesu GW. > > > ide wysłuchać orędzia prezydenckiego >