założyciel: paiha

Nowa Zelandia

(3865)

Ale ta Nowa Zelandia jest daleko:) Zdecydowanie za daleko:) Na końcu świata, powiadają niektórzy:) Daleka, nieznana, tajemnicza. Ci, co byli pokazują zdjęcia przyrody niezwykłej urody, opowiadają o wielkiej życzliwosci mieszkanców. Tu(w Polsce) jest smętnie, smutno, przyziemnie, tam (w NZ) jasno, pogodnie, ulotnie:) Czy mozna sie dziwić, że w różnych rankingach na miejsce, do którego chciałoby się uciec najchętniej, medalowe miejsce zajmuje Nowa Zelandia?:)

Marzymy, planujemy, wyjeżdżamy. I czasem wracamy. A czasem nie. Bo tam rzeczywiscie jest pięknie. Byłam, widziałam, turystycznie, zatem znam tylko taką Nową Zelandię. Taka mnie zafascynowała, taką pokochałam, i z tej miłości powstało to forum. 5 lat temu! Dziś znajdziecie na nim kilka tysiecy wpisów, prawie na każdy temat! W bezposrednim dostępie są tylko posty z roczną datą ważności, resztę znajdziecie w archiwum, dlatego warto przed założeniem nowego wątku przejrzec dotychczasowe, ewentualnie poszukać korzystając z wyszukiwarki.

Zapraszam: piszcie, dlaczego Nowa Zelandia, dlaczego właśnie tam chcecie pojechać, dlaczego tam pojechaliście, jak było, jak wypadła konfrontacja marzeń z rzeczywistością, co Was poruszyło, jakich ludzi ciekawych spotkaliście, do jakich miejsc niezwykłych trafiliście, co robiliście w NZ, co chcielibyście robić, co zobaczyć, dokąd jeszcze wrócić?, co wiecie o NZ, a o czym nie macie pojęcia:) Pisze i czyta tu wiele osob mieszkających obecnie w NZ, są też i tacy, którzy niedawno wrócili, zatem dostaniecie informacje z pierwszej reki.

Zapraszam tez w dwa inne nowozelandzkie miejsca na tym portalu.

Na strone forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43645 Znajdziecie tam forum Aotearoa, prowadzone przez Izę, która mieszka w NZ.

I do naszej galerii fotograficznej fotoforum.gazeta.pl/71,1,729.html gdzie można zobaczyć jaka Nowa Zelandia piękna i niezwykła jest:) i gdzie naturalnie można wieszać swoje zdjęcia z NZ, na które wszyscy czekamy!

Paiha

• w treści
  • w temacie
  • autor
  • nazwy
  • liczby wypowiedzi
  • daty założenia
  • daty ost. listu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka