Gość portalu: rafi napisał(a): > napisałeś: > > Tyle, ze nie rozumiem, skad az taka drastyczna roznica? > > No ja tez nie rozumiem. Tym bardziej, że może na wyrost, ale uważam się za osob > ę w pełni świadomą jak grzać, aby nie narobić sobie głupot na podzielnikach. Zr > esztą 690 jednostek to nie jest jakaś masakryczna wielkość. > Zwracałem uwagę na bardzo duże zużycie gazu w naszej nieruchomości - to też moż > e powodować implikacje w postaci małego zużycia u określonych lokatorów na C.O. > > Niemniej i tak ciężko jest odpowiedzieć na pytanie skąd tak dramatycznie wysoki > koszt JPKO. Jedną z hipotez jest jakiś błąd przy czujniku temperatury powietrz > a. Kilka razy bywały takie sytuacje, że na dworze było znośnie, a piony CO były > gorące. Możliwe, że tym sposobem zużycie ciepła było spore mimo iż nie było ta > kiej potrzeby w budynku, a że mało ludzie tego ciepła pobierali i nie nabijały > się jednostki to mamy taki koszt JPKO? To takie gdybanie. > Jak mi emocje opadną to przejadę się do mędrców na Ślęczka :-)