Gość portalu: rafi napisał(a): > Napisałeś: > > ile jest tych WALNYCH w sumie? Tyle ile rejonów, czy jakoś inaczej to pod > zielono? > > No i ostatnie -czy odbywają się one równocześnie, czy w róznych terminach > ?... > > Walnych jest tyle ile rejonów, czyli 6. Odbywają się dzień po dniu (moje, czyli > Zachód, było w środę). Trwa to masakrycznie długo, najważniejsze rzeczy są na > początku i na końcu. Na początku wybiera się skład komisji (m.in. skrutacyjnej) > , a na końcu są tzw. 'wolne wnioski' czyli teoretycznie najciekawsza część, cho > ć moim zdaniem to są ochłapy rzucane biednych ludziom. Co z tego, że człowiek w > ykrzyczy co mu siedzi na sercu jak to i tak nie ma żadnego wpływu na samo Walne > , bo wszystkie głosowania się już odbyły? Myślę, że dla Zarządu te wolne wniosk > i to jest taki wentyl bezpieczeństwa: ludzie sobie pokrzyczą, dostają zasadnicz > o po 120 sekund na wygarnięcie żali i potem ktoś na to wystąpienie odpowiada. N > ajczęściej tak średnio na temat (choć oczywiście są wyjątki, że ktoś się meryto > rycznie odniesie do problemu). > Z tego co słyszałem to z Walnego nie za bardzo można wyjść, więc jak chcesz być > na najważniejszych częściach to spędzasz na sali minimum 5 godzin (zaczyna się > to o 17ej, ja wybyłem z sali ok.22-ej a to jeszcze nie był koniec i jeszcze si > ę nie zanosiło). Nie wszystkim się chce. Nie wszystkim 'opozycjonistom' bo spar > tanie prezesa są niesamowicie karni - oni wychodzą z sali 'na papierosa' tylko > jak dostaną pozwolenie, a potem są przyzywani przez komórki, że mają wracać, bo > coś kolejnego będzie głosowane. W zasadzie nic w tym złego - trzeba brać z nic > h przykład i na Walnym 2014 zrobić to samo :-))) > > Z tego co mi wokół ludzie powtarzają to wybory do Rady to za każdym razem jest > bardzo ciekawa historia :-))) a jak jest koniec kadencji czyli będzie wybierana > całkowicie nowa rada no to już jest prawie film sensacyjny. Zobaczymy 8-D