sugnik napisała: > ja jestem zdecydowanie przeciw tej lokalizacji TKM > moje argumenty przedstwiałam we wcześniejszych wypowiedziach na tym > forum, ale pokrótce przypomnę: moim zdaniem niedopuszczalna powinna > być ingerencja w park potulickich, a poza tym trasa kompletnie nie > wpisuje się w istniejącą infrastrukturę, chodzi mi przede wszystkim > o osiedla mieszkaniowe i domy, które ustytuowane są przy samym > korytarzu, albo wręcz na nim > natomiast obwodnica z definicji powinna przebiegać obrzeżami miasta, > co słusznie zostało zaplanowane w latach 60, jednak w chwili obecnej > tereny zarezerwowane pod trasę już nie mają takiego charakteru > co więcej nikt przy zdrowych zmysłach nie pakuje estakad i wiaduktów > w dosyć unikalnym pod względem przyrodniczym miejscu, jakim jest w > pruszkowie potulik (wiadomo, to nie roztoka, ale jak na pruszków i > najbliższe okolice - park przedstwia jednak dużą wartość) > i warto też się zastanowić, czy konieczna jest realizacja tego jakby > nie było kontrowersyjnego projektu, w obliczu faktu, że przez teren > pruszkowa najprawdopodobniej będzie przebiegała paszkowianka i > autostrada, które w sposób znaczny rozładują ruch