humptyangel napisał: > Fush, nie musisz mi odpowiadać, bo i tak nie masz argumentów. Ciągle wyciągasz > te same, a ja je tak samo odpieram. Nie odpowiadasz ani na moje zapytania (z > czym się pogodziłem) ani też na pytania innych użytkowników. W przeciwieństwie > do Ciebie opieram się się na istniejących dokumentach i analizach, po które sam > chodziłem. Prezentuje je, wstawiam argumentacje. Na poprzedniej dyskusji > odnosiłem się do każdego twojego argumentu. Ciebie stać tylko na: "Tobą > dyskutować nie zamierzam." Spoko. Ale odpowiedź deecann'owi na jego pytania: > > deecann napisał: > > "Czy macie jakies propozycje alternatywnej trasy, alternatywne polozenie i > przebieg ? Bo nie znalazlem nigdzie tutaj na > forum ale moze pominalem." > > Tylko nie pisz tutaj ludziom na forum (bo mi tego nie wmówisz), że A2 przejmie > ruch. Tj. pisałem wcześniej, 90% na Al. Jerozolimskich to ruch do centrum wg. > "Analiza wariantu "0" tzn. zaniechania budowy Obwodnicy Ekspresowe" (jest na > stronie SISKOM). Zatem podróż autostradą w relacja lokalnych nie będzie zatem > preferowana przez kierowców, gdyż omija ona cel ich podróży. > > Tak samo nie pisz, że można al. WP wpuścić w tunel. Bądź realistą. W środku > miasta powstanie dziura, gdyż nie będzie można zamknąć poziomu -1, ze względu n > a > fakt, że al. WP przenosi dziś ruch wewnątrz pruszkowski, czyli należy zostawić > powiązania z ulicami poprzecznymi. A zatem ruch na górze (poziom 0) będzie nada > l > duży we względu na istnienie jezdni zbierająco-rozprowadzających. Więcej, Al. W > P > ulegnie poszerzeniu w wyniku tunelowania, bo jeśli nawet by powstał ten układ > , > to na górze zostaje obecny przekrój 1x4, ale przed i za skrzyżowaniami wchodzą > jezdnie wlotowe i wylotowe z tunelu, min. jednopasowe. Oznacza to wycięcie > drzew, które chronią bloki w centrum miasta, zbliżenie jezdni do okien. > co do parku - przeczytajcie fragment studium technicznego TKM z 1994 (by BPRW) > - > user.siskom.superhost.pl./LukaszO/StudiumTKM1994BPRW%20(frag).pdf > Chodzi mi tu przede wszystkim o ost. akapit na 2. stronie.