lesny_dziadzio napisał: > ad.1.: to NAJPIERW ogranicz podatki, a POTEM dotykaj się do > komunikacji miejskiej. Odwrotna kolejność to szkodnictwo! > > ad.2.: > - dopałta do autobusów nic nie pomoże dopóki aleje nie będą > przejezdne. Póki co (najpiższe 4 lata) jedynie pociągi mają szansę > na zapewnienie sprawnej komunikacji. Jeżeli nie wiesz o tym to jest > dyskwalifikacja. Jeżeli wiesz to tez cię dyskwalifikuje bo blokujesz > NORMALNOŚĆ w imię tego, że gdzie indziej jej tez nie ma (sam nie mam > to innym też nie dam) > > ad.4. To jest demagogia, bo im lepsze połączenia tym więcej > mieszkańców - większe wpływy do budżetu, większe możliwości itp. > > ad.5: > > w tanie piwko w miłej knajpce - muszą przecież odpocząć po pracy. > > demagogia! Ilu ich jest, sprawdziłeś, że się powołujesz? Sprawdź też > koniecznie, czy odpocząć muszą po "pracy", czy po "dojeździe z pracy > do pracy"! > > > ad.5.: > > > Dlaczego to Ty masz decydować w jaki sposób inwestować w ludzi. > > Demagogia! Nie "decydować", ale "współdecydować". I to robię - > przedstawiam mój pogląd. Mam do tego prawo bo finansuję z podatków > pensje radnych, którzy głosują przeciwko mnie. Rozejrzyj się w okół - > ilu masz zwolenników i kim są: emeryci? bezrobotni, pracujący w > Pruszkowie (średnia pensja w naszym mieście ok. 3000 brutto, w > Warszawie 4600 - 55% pracuje w Warszawie - policz sobie kto i w > jakim stopniu finansuje to miasto i kog należy uwzględnić w 1 > kolejności) > > > ad.6.: > > jeżeli nie rozumiesz tego to się nie nadajesz! proste: lepsza > komunikacja - lepsza jakość życia - więcej zadowolonych mieszkańców - > większe wpływy do budżetu - większe inwestycje > > gorsza komunikacja - większy udział emerytów i bezrobotnych w > społeczeństwie (nie muszą dojeżdżać do pracy) - mniejsze dochody - > dziadostwo > > > Może Pozwól ludziom decydować na co mają wydawać swoje pieniądze > > > > > Może Ty pozwól?! Ilu zapytałeś o zgodę na głosowanie przeciw > biletowi!/ Kogo reprezentujesz, jaki elektorat?!