sqz napisał: > Nie wiem dlaczego wszyscy nazywaja haracz dla KM dopłatą do biletu. > . Zapłacenie tego haraczu nic nie daje ani miastu ani mieszkańcom, > KM nie oferuje za te pieniadze zwiekszonej czestotliwosci jazdy > pociagow ani lepszych standardow na liniach obslugujacych Pruszków. > Nie jestem przeciwny doplatom do biletów KM ale dlaczego mamy > wyrozniac pasarew tylko KM co z doplatami dla podrozujacych WNUKIEM > czy jak to sie tam zwie i PKS-em do Warszawy o WKD nie wspomne. > Kierowcom samochodów tez miasto powinno pokrywac część kosztów > dojazdów do pracy. W koncu mamy solidarne panstwo wiec solidaryzujmy > sie i wiszyskim dokładajmy po równo. Nie nazywajmy więc tego co chce > KM dopłatą do biletów lecz zwykłym wymuszeniem rozbujniczym na > miescie ktore wyboru nie ma i zaplacic musi za to żeby osbkurne > pociagi laskawie zabrały mieszkanców naszego miasta w podróż w cenie > biletu miejskiego aglomeracyjnego. No ale coz jaka aglomeracja takie > i srodki komunikacji miejskiej :P > Remont węzła Łopuszańskiej i Alej napewno zakłóci dojazd do > Warszawy, na szczeście do jest tyle tras dojazdowych że nie stworzy > to wiekszych problemów dla tych , którzy wiedzą jak jeździć. A jest > nadzieja że po zakonczeniu go przejazd z Pruszkaow do wawy bedzie > normalny czasowo. Nadziei na to że w KM bedzie normalnie nie mam > ponieważ firma budżetowa czyli państwowa u nas w kraju nie ma szans > na normalne funkcjonowanie. >