hooligan.pruszkow napisał: > wszyscy trąbią - moje podatki, moje podatki, czy ktos ma wogole pojecie, co skł > ada sie na budżet gminy?? oprócz dochodów własnych (m.in. podatki i opłaty loka > lne, dochody z majątku i dzierżawy) są to udziały w podatkach z budżetu państwa > (PIT i CIT), transfery (dotacje celowe, subwencje ogólne) oraz środki z kredyt > ów i pożyczek > > wg danych ze sprawozdania z wykonania budżetu gminy za rok 2007 wskaźnik DWO, c > zyli udział podatków i opłat lokalnych w dochodach ogółem wynosił 34,92% a wska > źnik DDW, czyli udział podatków i oplat lokalnych w dochodach własnych 43,10% ( > dla Polski odpowiednio 19,08% i 38,55%) > > tak, wiec z tych waszych podatków niewiele by sie zrobiło, gdyby nie inne źródł > a finansowania > > jak juz napisal humptyangel transport publiczny nie jest w stanie sam na siebie > zarobić, przyklady pokrycia kosztów przez wpływy ze sprzedaży biletów (2002): > przecietnie 78% > Tarnowskie Góry 84% > Gdynia 86% > Wałbrzych 42% > Warszawa 48% > > A wspólny bilet musi byc!!