xkhandix napisał: > wydawało mi sie ze czasy firm dzaiałajacych w ten sposób dawno minęły.. i jak > najbardziej tak sie stało w Polsce, niestety ta informacja o postępie > gospodarczym w naszym pięknym kraju nie dotarła do naszych południowych > sąsiadów.. i ok .. góry, to ich jedzenie, brak morza może powodować pewne > skutki uboczne w komunikacji z nami.. nie rozumiem tylko jednego dlaczego > polscy menadżerowie pozwalają na nabieranie rodaków na własnym podwórku.. > firma wychodzi z założenia ze za darmo .. obiecując tylko złote góry > przeprowadzi swoja strategie marketingową.. callcenter kosztuje bardzo wiele.. > telefony, system komputerowy.. itd.. oni robią to kosztem ludzi którzy > rezygnują zachęceni obietnicami wysokich zarobków z normalnej pracy.. nawet gdy > > to będzie kilka dni pracy .. jest to dla nich zysk.. bo czy któreś z was chce > za darmo pracować choćby chwile.. ja nie.. chyba że w imię szczytnych ideałów.. > > cóż my Polacy.. :) a oni znaleźli na to sposób... tyle że dla nich jest to > kilka złotych zysków a dla tych ludzi.. to czas.. benzyna..nadzieje.. zmiany > życiowych planów.. smutne > a nawet jeśli .. co dalej.. kto z was wyżyje za 1000 złotych nawet netto ( na > umowę zlecenie- to juz kpina) .. a ZUS.. koszty dojazdu .. to nie moja sprawa.. > > ale ciekawe ilu ludzi miało juz finansowe problemy przez .. taaaaaaką bogata i > > cudowna firmę.. ciekawe że nie maja na komputery i telefony (nie mają nawet na > windę).. no ale cóż ..bogaci oszczędzają.. > (podobno) .. ok jeśli jest to przygoda studenta.. czy kogoś kto ma inne źródła > utrzymania.. co sie stanie gdy po przepracowaniu obiecanych 2 miesięcy ktoś > kto musi zapłacić czynsz i kupić dziecku bułki dostanie te 1000 brutto..ciekawe > > czy dzieciak zrozumie że to tacy mądrzy i bogaci ludzie nabrali tatusia.. i nie > > możemy na razie kupi nic słodkiego.. > tak z innej paczki.. czy na serio ktoś uwierzył .. ze bez weryfikacji > jakiejjkolwek .. kompetencji, znajomości języka.. czy też choćby podstawowych > predyspozycji do wykonywania jakiegokolwiek zawodu > można dostać pracę i to takiej w której jest kontakt z finansami.. w której > zarobki maja być tak niewiarygodnie duże.. jest możliwe?.. ..pomyślcie.. > wszyscy chcemy marzyc.. o dobrej pracy.. pięknym samochodzie itd. ale > niestety.. o ile w miłości można mieć szczęście (ja mam) to w pracy nawet ktoś > wykonujący o wiele mniej odpowiedzialna prace musi mieć > kompetencje ...predyspozycje.. .. > słowem mam nadzieje że nie wykorzystają zbyt wielu osób... że nie przyniesie to > > za wielu negatywnych skutków dla tych osób..... no i nim zaczną wykorzystywać > ludzi którzy będą chcieli zainwestować swoje oszczędności ktoś zrobi z tym > porządek... > można zarobić w tym kraju.. można żyć normalnie ..mimo wszystko.. rządu.. który > > bawi .. czy ograniczeniom prędkości do 70 na autostradzie których jest kilka > kilometrów:).. czy innych utrudnień.. ale naszych ... > a jak ktoś szuka frajerów .. ja osobiście nie polecam Polski.. proszę o > przetłumaczenie na czeski:)