lechowski51 napisał: > Wracam do walki z przemyskim Ciemnogrodem.Jobrave i inni nawiedzeni lewacy > potrzebuja wsparcia.... > > Duch Obamy triumfuje w Ameryce! > Faworytka do tytułu Miss Ameryki przegrała konkurs, bo przyznała, że wierzy w > tradycyjne małżeństwo. > Kristen Dalton, nowa Miss Ameryki i Carrie Prejean, Miss Kalifornii > źródło: AP > Kristen Dalton, nowa Miss Ameryki i Carrie Prejean, Miss Kalifornii > +zobacz więcej > > Do skandalu, o którym mówi cała Ameryka, doszło podczas finału konkursu na > najpiękniejszą Amerykankę. Miss Kalifornii Carrie Prejean, murowana kandydatka > do tytułu, miała odpowiedzieć na pytanie znanego homoseksualisty Pereza > Hiltona. Zapytał ją, czy amerykańskie stany powinny, jej zdaniem, > zalegalizować małżeństwa osób tej samej płci. > > Ku zaskoczeniu Hiltona 21-letnia kandydatka na Miss Ameryka odpowiedziała, że > wierzy w małżeństwo będące związkiem kobiety i mężczyzny. – Tak zostałam > wychowana. Taki pogląd panuje w moim kraju i w mojej rodzinie – powiedzia > ła, > wywołując grymas niezadowolenia na twarzy rozmówcy. > > Perez Hilton, który był jednym z jurorów, zablokował kandydaturę > kalifornijskiej piękności. Tytuł najpiękniejszej Amerykanki otrzymała Miss > Karoliny Północnej, a Miss Kalifornii musiała się zadowolić drugim miejscem. > Kilka godzin później w swoim blogu Perez Hilton otwarcie przyznał, że > pogrążyła ją „niepoprawna odpowiedź”. Przy okazji nazwał ją głupią > suką i > napisał, że gdyby mimo wszystko została wybrana, wskoczyłby na scenę i zerwał > jej z głowy koronę. > > Co ciekawe, organizatorzy konkursu z rodzinnego stanu Carrie, zamiast wziąć w > obronę swoją kandydatkę, przyznali w pełni rację Hiltonowi. – Jestem zasm > ucony > i urażony tym, że Miss Kalifornii uważa, iż prawo do małżeństwa jest > zarezerwowane tylko dla mężczyzny i kobiety – powiedział, cytowany przez > telewizję ABC, Keith Lewis. > > Poglądów reprezentowanych przez Hiltona i Lewisa nie podziela większość > mieszkańców USA. Carrie Prejean w ciągu kilku godzin stała się bohaterką > Amerykanów. Zaraz po emisji programu dostała 1000 wiadomości z poparciem na > Facebooku, a kolejne 2000 osób chciało ją umieścić wśród swoich internetowych > przyjaciół. > > W sieci roi się od wyrazów poparcia dla młodej Kalifornijki, która nie dała > się zastraszyć przedstawicielowi wpływowego lobby i stanęła w obronie > tradycyjnych wartości. > > – Liberalne media i show-biznes są całkowicie oderwane od rzeczywistości. > Ameryka to wciąż konserwatywny i chrześcijański kraj. Zwykli ludzie są po > stronie Miss Kalifornii, bo powiedziała to, co wszyscy myślimy – mówi > 222;Rz” > konserwatywny działacz Peter LaBarbera. – Najgorsze jest to, że chociaż H > ilton > powiedział o tej dziewczynie „głupia suka”, uszło mu to na sucho. C > ały dzień > udziela dziś wywiadów. Ale gdyby ktoś powiedział o nim „głupia ciota̶ > 1;, byłby > skończony. Nikt nie chciałby z nim rozmawiać. > > Carrie Prejean zapewnia, że nie żałuje swojej odpowiedzi. – Wiem, że > kosztowało mnie to koronę. Powiedziałam jednak to, w co wierzę i co jest > prawdziwe. Wpojono mi, żeby nigdy nie iść na kompromis z własnymi > przekonaniami – mówiła wczoraj. > > – Myślę, że to pytanie było testem, któremu poddał mnie Bóg. To był test > mojego charakteru i mojej wiary. Czuję się jak prawdziwa zwyciężczyni – > oświadczyła. > > I tak chyba jest, bo amerykańskie media pisały wczoraj głównie o niej, > całkowicie ignorując nową Miss Ameryki. >