Gość portalu: aaa napisał(a): > Jesli chodzi o polityczna poprawnosc, to zdecydowanie mi blizej do Lechowskiego > niz jobrave, mimo, ze tez mieszkam na zachodzie. Moze dlatego, ze mieszkam tu > troche dluzej niz jobrave i latwiej mi zaobserwowac jak PP sie rozwija i co > wprowadza "do obiegu". > > Nie sposob tez nie zgodzic sie z Lechowskim, ze (ogolnie to nazywajac) wartosci > chrzescijanskie staja sie czyms co wedlug zwolennikow PP powinno byc gdzies > gleboko schowane bo bedac w widocznym miejscu obraza uczucia hindusow, > muzulmanow i agnostykow. > > Jakos nikt z tego calego "lewactwa" nie przejmuje sie tym, ze moje uczucia > obraza np. widok modlacego sie na dywaniku muzulmanina. Albo islamska "ninja" > wlokaca sie z piecioma bachorami po zasilek. > > Slusznie Lechowski czepia sie szwedzkiego (ale czemu pedalstwa?) pomyslu. Nie > dlatego, ze uwazam, ze zle traktowanie zwierzat jest w porzadku ale dlatego, ze > malymi kroczkami wprowadza sie coraz glupsze regu;acje, ktore w koncu doprowadz > a > do kompletnego zniewolenia. Bo jesli teraz wprowadzono nakaz glaskania kota co > osiem godziny, to mp. za dwa lata bedzie obowiazywal nakaz glaskania koto co > cztery godziny a z nastepny rok nie bedzie koto mozna zostawic samego na dluzej > niz 15 minut. > Jobrave pisze, ze udowodnil, ze murzyn to nie jest obrazliwe slowo w jezyku > polskim. Zapomnial tylko dodac, ze jeszcze nie jest. W Anglii juz jest. > W wielu wypowiedziach polskich "luminarzy" pojawiaja sie juz stwierdzenia, ze t > o > slowo ma negatywne znaczenie i spodziewam sie, ze niebawe, ze uzycie slowa > murzyn nawet w Polsce bedziesz mial nieprzyjemnosci. > Jeszcze niedawno w Polsce mowilo sie o homoseksualistach pedaly zupelnie > bezkarnie. A teraz? > Jobrave i jemu podobni po prostu niestety nie widza, ze popierajac PP obudza > sie pewnego pieknego dnia nie tyle z reka w nocniku ile z twarza w g..nie