jobrave napisał: > Niestety, tak to jest na tym świecie, że inwestowanie w obiekty > rekreacyjne nie zawsze jest dobrym biznesem, jednak inwestować w nią > trzeba,podobnie jak w kulturę - teatry, opery i filharmonie też z > reguły nie zarabiają na siebie, a mimo to nikt nie kwestionuje > potrzeby ich istnienia. Rzeszów, który na tym forum stawiany jest za > niedościgniony wzór wybudował na Podpromiu halę sportową, która jest > przedsioęwzięciem deficytowym i chociaż zdawano sobie sprawę, że > biznesu się na niej nie zrobi(lecz wręcz przeciwnie), to jednak > uznano, że taki obiekt jest potrzebny i wart jest dotacji. Wyciąg w > Przemyślu działa dopiero trzeci rok, jest obiektem rekreacyjnym o > charakterze całórocznym. Piękny zakątek, przez dziesiąt5ki lat > zapuszczony, odwiedzany jedynie przez pomyłkę jest obecnie jedyna > atrakcja z prawdziwego zdarzenie, stąd pomysł z "orczykiem" byłby > pomysłem chybionym. Warto byłoby, usłyszeć wypowiedź któregoś z > przewodników -w jakim stopniu PRzemyśl zyskał na atrakcyjności > poprzez zagopspodarowanie stoku. z tego co zabserwowałem nie tylko > zimmą ,caly czas k kręcą się tam jakies grupy i grupki turystów, > czego wczesniej nie widywałem. Nie mogę też czytac tych bredni o > globalnym ociepleniu i bezśnieżnych zimach, co rzekomo nam grozi, z > tego co czytam i widzę śnieg w Przemyślu jest. Jeśli nie bezie go > przez 10 lat z rzędu, wówczas możemy pogadać.