Gość portalu: NICK MYKOŁA napisał(a): > Gosciu przecież nie muszę jechać na Ukraine bo ja jestem U SIEBIE > tu w Biszczadach w Gorlicach Krynicy Górskiej , Rusinowej Górze i > Rusinowej Polanie, Polańczyku - nawet po Słowackiej stronie gdzie > Polakow NIE MA a są Łemkowie i Bojkowie itd > Nawt taki program jest w TVP 'U Siebie " więc o ile ty tak > tęsknisz do Wolynia bo stamtąd pochdzisz lub pochodzi twoja rodzina > ( stąd widać podjudzanie kresowiakow w Przemyslu do nienawiści > pomiedzy tutejszymi od wiekow zgodnymi nacjami ) to chetnie > polecam zapraszam nawet ze swoim ormiańskim duszpasterzem - co ma > dziadzia Salomona ( bo tak pisze w swojej biografi) a więc sam > madry jak król Salomon choc pewnie na dzialkach przy ul > Szaszkewycza - pardon ul Rakoczego i to księcia węgierskiego nie > polskiego nie byl po truskaweczki i salatkę chyba że się np. > wysikać - bo na to go tylko stać w tej materii pojednania . > Proszę - wracajcie na Wołyń i tlumaczcie tym ludziom że Ukraińcy to > Bandyci - szubrawcy ,degeneraci , krwiopijcy , piłoi siekiero > riezuny a Polacy to grzeczny spokojny narod tylko się bronil przed > przewidywanym bandyctwem ze strony Łemkow i Bojkow i tylko > profilaktycznie tych Ukraińców mordowano aby nie było w > Bieszczadach powtórki z Wolynia tylko aby była spokojna i > pokojowa Stalinowsko - Bierutowska Akcja Wisla. > Acha poczytaj sobie w wikipedii o dzielnym polskim generale > Brunonie Olbrycht - ten od burzenia cerkwi prawoslawnych w 1938 r > i ten który potem kolaborowal z Niemcami a potem słuzył w wojsku > komunistyczno - stalinowskim i bezwzglednie tępil swoich towarzyszy > z AK wydając ich bez opamietania i tępiąc niczy Ukraińcow z Akcji > Wisla oraz o innych polskich generalach jak np.gen Mosor i > oficerowie z II RP nie byli lepsi i pracowali w MO i UB oraz ( > jak min. Ogień ten z Podhala) iLWP gdzie pierwsi wstepowali > przykladnie do Polskiej Partii Komunistycznej bedąc oddanymi > Polakami-tymi dla Stalina ,Bieruta i Gomólki (na Gierka nic nie > powiem - bo trochę dal ludziom odżyć zastal Polske pod strzechą > zostawil murowana i z wiechą ) > Tak więc czepiacie się bandytow Ukraińców a swoich Bandytow macie > za Bohaterow . Jednemu Bohater drugiemu Bandyta . > I co - teraz juz jedziesz na Wolyń tam na polską ziemie bo tam > pilnie potrzeba do szkół polskich nauczycieli ,nawet u Łukaszenki - > on chętnie przyjmie i pomoże w zagospodarowaniu . > Bo ja jestem TU - U SIEBIE a nie ZAŚ u CIEBIE . > Tak odpowie ci kazdy Ukrainiec który tu mieszka z dziada pra pra > pra dziada że historia nie wie nawet od kiedy a ty nagle dkryłeś > że trzeba jechać na Ukraine - po co skoro Europa jest jedna mozna > jechać przecież też do Galicji - i to tej Hiszpańskiej i też będę > u siebie jak Polacy obecnie w Lądynie -są u siebie ( pracują i > placą podatki nawet dostaja bez problemow obywatelstwo angielskie i > jak Pan premier Marcinkiewicz - żenia się oraz chwlą Polske że > dala im mozliwość wyjazdu z tego kraju - pewnie dla nich wielka > ulga że zyja dostatniej i bogato nawet po drogach widać bo tak się > nie zabijają . On jest tam U siebie a ja jestem TU U SIEBIE - > zapamietaj to dobrze niczym pjedziesz do siebie tam na Wolyń - więc > nie podjudzaj i nie skłócaj tych ludzi - tutejszych z nasedlonymi > którym to szczegolnie Ukraińcy są solą w oku . OTO IM CHODZI nie > zaś o rozliczenia za Wołyń. taka nienawiść panuje do Niemca i do > Żyda wlasnie przez tych nasiedlonych- biedotę która nie dopuszcza > mysli że dzięki Komunie mogla byc zasiedlona na domach pozydowskich > pniemieckich lub nawet biednych chatach poukraińskich . > taka relacja może byc tam na Ukrainie - tego ie wykluczam więc : > siedź i pracuj spokojnie bo nikt cię z domu nie wyrzuca i nikt nie > zamierza ci nic odbierać bo od tego są odpowiednie Ustawy ,umowy > lub inne uregulwania prawne. O tym decyduja ci na g órze nie na > dole . > Nie lękajcie się - tak by powiedziałwam JPII - a wy nadal się > lękacie - stąd podjudzacie . Ty choć nasiedlony Jesteś Ja stąd też > jestem U Siebie a więc razem jesteśmy U SIEBIE - pojmujesz czy > jeszcze NIE > RAZEM U SIEBIE ! > Na Ukrainie powinno byc tak samo RAZEM U SIEBIE a nie kogo > wygonic kogo zamordować a kogo ulaskawić bo kolaborant i katolik > Bądź mądrym i myśl głową nie sikiem i to na cmentarzu przy ul. no > niech bedzie Rakoczego -księcia węgierskiego > Pozdrawiam cię serdecznie % chyba procent to znacznie więcej od > promila - ciekawa jaka byla gorzalka ukraińska czy polska skoro > wyskoczył % i zdecydowaleś dolaczyć się do dyskusji - rzyadkiemm - > NO NO - głowa lepsza niz moskala ( jak Zagłoba - kto by > pomyślal ...Tęgi Łeb - gratuluję )