Gość portalu: NICK napisał(a): > Dzięki za poradę - i to wprost od bajko pisarza polskiego bo > jeden to ten od Łun w Bieszczadach a ten zaś Kończ Waść od > Ognia i Mieczem. > Nic w polskich bajarzeniach bez ognia nie może się obejść - > pewnie też byli pierwszymi co wynależli ogień i to ten sztuczny > prosto z Chin . No Dobra Pani fanko - zgoda a więc : > Bardzo mi wstyd że jestem Ukraińcem w Polsce czlowiekiem III lub > IV kategorii tj pod ludziem oraz śmiem cokolwiek Szanownej > Wielkiej Pani wywodzącej się wprostej lini od Mieszka I ( wyznania > prawoslawnego i przechrzczonego na katolicyzm dla korony > krolewskiej ) odpowiedzieć tj. odezwać się nie smiało i z wielkim > lękiem padając na tzw. pysk i nie podnosząc oczy wybełkotać " > PRZEPRASZAM " za Łemków Bojow nawet Hucułów i Chachłow że > urodzilismy się na tych rdzennie polskich ziemiach Rusi kijowskiej > i grodow czerwieńskich nie z wlasnej woli lecz z Woli Boga i teraz > musimy jakoś wegetować obok Szanownego Państwa i przyjąć wszelkie > cierpienia za to że nasi przodkowie jako V kategoria podludzi w > IIRP śmiala upominać się o swoje prawa i uczynili to co im uczynili > a ci Polacy to uczynili tu na Podkarpaciu to co oni uczynili na > Wolyniu . Więc nie czyńmy tego więcej i ja z tego powodu korząc się > przyjmuję pokutę - srogą wraz ubiczowaniem, ciemnicą i odmawianiem > godzinek do Józefa choć nie tego świetego lecz Litwina i Lutra > polskiego powtarzam po 100 -kroć PRZEPRASZAM _ PRZEPRASZAM - > PRZEPRASZAM ..... > NO - JUŻ DOBRZE - czy jeszcze nie ? > czy mam teraz iść i się powiesić tak jak to uczynili Polacy - > morderc Polaka Olewnika bo tu Polak mordowal okrutnie Polaka > trzymając go jednocześnie w gó...e - za to nie przepraszam bo to > sprawa spec- komisji sejmowej oraz tragiczna sprawa rodziny > Olewnikow. Bo jak roznica w zamodrowaniu jednego dwóch czy tysięcy > ludzi skoro motyw zbrodni jest ten sam - bandyctwo i grabież - tak > było po polskiej i tak było po ukraińskiej stronie. > Pozdrawiam -nie tylko anią "Fanko" ale też wszyskich tych co nas > czytaja -kiibicują choć się nie wpisuja i śmieją się razem z toba > ale pewnie przez tzw. łzy. Bo te problemy osobiście mnie nie > śmieszą > NICK