Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    • (gość portalu) Zaloguj się
    • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

    • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

    Odpowiadasz na:

    amsti  napisał: 
    
    > Gość portalu: docg  napisał(a): 
    > 
    > 
    > >   --  cholera, czyżbym o czymś zapomniał? Petrus jest półwytrawny???
    > 
    > Tak, wypuścili  hardcorową wersję 2003 demi-sec (to w związku z upałami) :):)/
    > 
    >  Serio, w 
    > > tej chwili nie pamiętam żadnego "halbtrocken", przypomnij mi jak coś wies
    > z.
    > > pozdrawiam
    > 
    > No miałem na myśli bąble wszelkiego rodzaju. Nie wiem, czy są poważne, co więce
    > j
    > w bąblach nigdy nie można być pewnym co napis demi-sec oznacza  (szampan to nib
    > y
    > słodki, ale w praktyce też jest różnie,) tym niemniej wygląda na to że tych
    > demi-seców wcale nie ubywa (nawet alzaccy producenci zaczęli wypuszczać swojego
    > cremant'a z napisem demi-sec na etykietce).
    > 
    > Z innych win to chyba tylko biała Loara jest w niektórych apelacjach robiona w
    > wersjach "półwytrawnych" - np. Vouvray
    > 
    

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się