Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    • (gość portalu) Zaloguj się
    • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

    • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

    Odpowiadasz na:

    docg  napisał: 
    
    > wynika z tego, że w przypadku czerwonych win również fermentuje się sam 
    > czerwony sok. Nie, żebym się czepiał, ale to chyba odstępstwo od powszechnej 
    > praktyki.
    > A u nas, niestety, ani nie kupisz żadnego soku, ani tym bardziej winogron (poza
    >  
    > odmianami przeznaczonymi do jedzenia), więc temat nie istnieje.
    > pozdrawiam
    > p.s. do Karola: czy możesz zdradzić, ile kosztują winogrona na sok i sam sok do
    >  
    > produkcji wina? 
    

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się