Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    • (gość portalu) Zaloguj się
    • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

    • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

    Odpowiadasz na:

    Gość portalu: docg  napisał: 
    
    > Gość portalu: Aleks  napisał(a): 
    > 
    > > Prosze wskazac wlasciwy typ wina na obiad swiateczny:
    > > 1 Pieczona kaczka
    > > 2. Pieczona wieprzowina
    > > 3. Cielecina (powiniwn byc gulasz)
    > > 4. Pieczony inyk.
    > > 
    > > Zauwazylam ze na forum sa naprawde znawcy.
    > > Prosze o pdanie gatunku win.
    > > Do zobaczenia jutro,
    > > 
    > > Pozdrowienia,
    > > 
    > > Aleks
    > ****
    > Fajna zabawa. Rozumiem, że nie chodzi Ci o ogólne książkowe rekomendacje, które
    >  
    > możesz znaleźć wszędzie, tylko o ciekawostki wynikające z czyichś doświadczeń. 
    > Jakbym to ja miał wszystko zjeść, to do nr 1 i 2 piłbym Medoc (choćby Ch. La 
    > tour Prignac, 45 zł lub Haut Medoc Ch. Barreyres, 52 zł), a do cielęciny i 
    > indyka Ch. Pique-Seque Montravel, 21 zł w Carrefour. Z tym, że jeśli kolejność 
    > podawania potraw będzie taka, jak wymieniona, to kolejność podawania win będzie
    >  
    > wbrew wszelkim zasadom (czerwone przed białym).
    > pozdrawiam
    > P.S. niektórzy to się naprawdę obżerają na święta! :))))))))))
    

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się