Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    • (gość portalu) Zaloguj się
    • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

    • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

    Odpowiadasz na:

    Gość portalu: AST  napisał: 
    
    > Wszystkie aperitivy zawierajace alkohol podawane sa raczej po poludniu, czyli 
    > po godz. 12.00
    > Przed ta godzina mozna podac cos bezalkoholowego (np. wloskie crodino) lub o 
    > minimalnej zawartosci alkoholu (aperol, cidre).
    > Ja uwazam ze najlepszym aperitivem jest dobre prosecco lub matini bianco.
    > Ewentualnie martini rosso lub pernod.
    > Jezeli chodzi o digestif (digestivo), czyli alkohol pity po posilku na 
    > pobudzenie trawienia, to gama jest przeogromna : Jägermeister, Kümmerling, 
    > Fernet Branca, Ramazzotti, Averna, Alpestre, rozne typy Amaro, nierozcienczony 
    > pernod, nalewka orzechowa wlasnej roboty. Wszystko wlasciwie co mozna pic pod 
    > pretekstem ze rozgrzewa zoladek i pomaga strawic posilek. 
    

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się