Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    • (gość portalu) Zaloguj się
    • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

    • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

    Odpowiadasz na:

    karul  napisał: 
    
    > w poludniowym ontario (kanada) nareszcie przyszla zima. nasi producenci wina 
    > przestali gryzc paznokcie bo nareszcie moga sie zabrac do zbierania winogron 
    > pozostawionych na krzakach i zrobic z nich icewine. wygladalo dlugo, ze ten 
    > rok moze byc fatalny dla tej bardzo dochodowej produkcji.
    > 
    > wino lodowe robione z bialych winogron (glownie vidal i seyval blanc) jest 
    > kanadyjska specjalnoscia od trzydziestu lat.  od paru lat zaczeto jednak 
    > eksperymentowac z czerwonym.  na zdjeciach - jesli do nich dotrzecie - 
    > zamrozone winogrona cabernet franc czekajace na swoja kolej. regula jest 
    > zbieranie tych winogron noca, gdy temperatura ponizej minus 10 gwarantuje 
    > dobra jakosc soku.  podobno w tej ciezkiej pracy wyspecjalizowali sie 
    > kanadyjscy wietnamczycy.
    > 
    > adres: fotoforum.gazeta.pl/72,2,710,56048509.html
    

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się