Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    • (gość portalu) Zaloguj się
    • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

    • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

    Odpowiadasz na:

    winoman  napisał: 
    
    > > Wielkanoc za pasem, wiec chodzi mi po glowie pytanie o
    > dopasowanie wina do 
    > > potraw swiatecznych. Co do jajek (z groszkiem, salatka
    > majonezowa), 
    > > pasztetow, bialej kielbasy i pieczystego.
    > Przygotowaliscie sie juz, czy 
    > > czysta improwizacja?
    > 
    > 
    > Tak się nad tym zastanawiam i wychodzi mi, że do typowego
    > polskiego sniadania wielkanocnego (które dobrze w strone
    > obiadu potrafi się przeciągnąć) najbardziej odpowiada mi
    > dobra, wytrawna sherry, i to raczej amontillado, nie
    > fino.  Taka sherry i jajka zniesie i spod chrzanu się
    > wydobędzie i majonezy zniesie godnie.  Jeśli o polski
    > rynek chodzi, widzę jedną na poziomie, "Los Arcos Dry
    > Amontillado" produkowaną przez firmę Lustau (Bodega
    > Marques). Kosztuje chyba ok. 70 zł.
    > Wielkanocnie pozdrawiam!
    > 
    

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się