sofia41 napisała: > Jak pisałam, byłaś na straconej pozycji. > > > Nie dyskutowałam z policją, .............. > > nie wierzę, będź wobec rodaków szczera, "Polak nie dyskutował", jestem pewna, ż > e usiłowałaś przekonać, że wolno jechał, że daleko widać, że nikogo nie było, ż > e nikomu nie zagrażałaś itd.......... > > > mandat chciałam zapłacić, fakt - porozumieć się był > > o trudno, > nie rozumieliście się, skąd mogli wiedzieć, że chcesz zapłacić mandat a nie dać > łapówkę ? > > ale w sądzie nie zjawił się tłumacz... :-/ > > nie musiał, pewnie sędzia cię rozumiał, wiedziałaś co miałaś zrobić ........... > ... > > "Człowiek najlepiej się uczy na własnych błędach" > > Dla Twojej przestrogi: za wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu - np. > Holandia - 220 euro > Norwegia - 690 euro > Szwajcaria - od 230 euro > Szwecja - 285 euro > Czechy - 285 euro > Węgry - 370 euro > Najtaniej w Czarnogórze - od 20 euro ale górna granica nie jest ustalona > > PS. w Danii zapłaciliśmy za brak zegara do parkowania ca. 90 euro, to podobno n > ajtańszy tam mandat > > Uważaj. Bon voyage. > > > > >