• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Remo  napisał(a): 

> Dobrze ci podpowiedział
> Wpisz w google "pod pekom" w cudzysłowiu i już masz receptury w kilku jęzukach
> 
> forum:
> www.forum.hr/printthread.php?s=b805c5ce1d9243b17108b0430716304e&threadid=104816&perpage=25&pagenumber=1
> 
> ośmiornica na kilak sposobów
> www.gastronaut.hr/recept.asp?id=1037
> www.chefs.com/recipes/21152_1+-+Croatian+octopus+pod+pekom.aspx
> www.epicurious.com/members/member_recipes/recipe_views/views/1240133
> 
> rybka
> www.kkuhar.com/detrecept.asp?idr=549
> 
> tu coś poszukaj
> www.coolinarika.com/pretrazivanje?upit=pekom&scope=all
> 
> jagnięcina
> Rapska jagnjetina pod pekom
> 
> Zahvaljujući kuvarima u centralnom restoranu na Loparu, u prilici smo da vam 
> predstavimo jedan od rapskih specijaliteta. U pitanju je rapska jagnjetina pod 
> pekom (poklopcem), a za to jelo potrebno vam je 1,2 kg jagnjećeg buta ili 
> karea, 1 kg mladog krompira, 200 grama crnog luka, 1,5 decilitar maslinovog 
> ulja, 2 grančice ruzmarina, lovor, so i biber. Jagnjetinu isecite na parčiće, 
> posolite i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Mladi krompir oljuštite, 
> operite i poređajte pored mesa. Luk oljuštite, isecite i pospite po krompiru. 
> Dodajte još ruzmarin i lovor, posolite, pobiberite i prelijte uljem. Zapalite 
> vatru na ognjištu i sačekajte da se napravi veća količina žara. Razgrnite žar, 
> u sredinu stavite posudu sa mesom i krompirom, pokrijte je poklopcem i 
> prekrijte žarom. Pecite jedan i po do dva sata.
> 
> 
> tu jagnecinę pieką od 1.5 do 2h 
> teraz to juz sam znajdziesz

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się