Gość portalu: Lilo napisał(a): > Witaj;)Jezeli chodzi o jedzenie:sniadanie w formie bufetu,do > wyboru:ser,wedlina (taka jakby mortadela,dwa rodzaje,to akurat moze > nie za smaczne;),twarozek, ogorki, oliwki, miod,mleko,platki,musli, > chleb ciemny,jasny (bardzo smaczny;),soki pomaranczowy i > grejfrutowy,kawa,herbata,dwa rodzaje dzemu,maslo,ciasto > zebra.codziennie to samo na sniadanie,ale wybor dosc duzy;)Na > obiadokolacje:bardzo roznie,duzo by pisac,ale na pewno:bardzo duzo wa > rzyw surowych i gotowanych, zawsze mieso (baranina glownie,czasami > kurczak),frytki,ziemniaki,ryz,fasole roznego > rodzaju,arbuz,galaretka...ogolnie duze urozmaicenie jezeli chodzi o > obiad.napoje do obiadu platne.Czajnikow w pokoju nie ma,ja mialam > swoj i nie bylo zadnego problemu;)Wycieczki kosztuja mniej wiecej > tyle samo co u posrednika,w granicach od 40-120 euro od osoby,ale > mozna sobie samemu zorganizowac np rejs do preveli malych > stateczkiem za jedyne 15 euro od osoby;)warto zwiedzic to > miejsce,jest przepiekne;)albo calkowicie za darmo przejsc sie do > plakias (3,5 km;)i podziwiac tamtejsze widoki,ale jak dla mnie > piekniejszych niz w Damnoni nie ma;)Lezaki-komplet dwoch plus > parasol na plazy Damnoni-7 euro,a troche dalej na malowniczej plazy > za gora amoudi-5 euro;)owoce-arbuz w granicach od 40 do 65 > eurocentow;),inne owoce tez niedrogie,ale w plakias,gdyz w Damnoni > jest tylko jeden super market (w hotelu niemieckim Hapimag-na > dole),tam owoce sie w podobnych cenach jak u nas.Woda w hotelu 1,50 > euro (1,5l),a w sklepie od 40 do 60 centow.Mam nadzieje,ze twoi > synowie nie sa zbyt mali,gdyz rzeczywscie sa tam wysokosci do > pokonania,schody, gorskie szlaki,szacuje,ze dzieciaczki powinny miec > od 6-7 lat by sobie tam radzic.Aha,no i co do standartu hotelu,nie > spodziewaj sie,ze dwie czy trzy gwiazdki u nas to to samo w > Grecji.Niestety standart hoteli jest duzo nizszy.Ale nie to jest > najwazniejsze..Najwazniejszy jesr urok,piekno tego > miejsca,spokoj,cisza,brak tlumow...mozna tam uciec od zgielku i > naprawde odpoczac;)Jezeli jeszcze chcesz cos wiedziec to > pytaj,pozdrawiam