Gość portalu: ok napisał(a): > Wyposazenie pokoi to dwa łóżka / posciel wymieniana co 3 dni/szafa/do połowy wy > pełniona kocami/ dwa nakasliki , stolik ,pufa, ławka. > Oswietlenie i klimatyzacja bezpłatna uruchamiana po włozeniu klucza do czytnika > . Lazienka - prysznic bez brodzika umywalka ,lustro ,ubikacja i kosz na śmieci > do którego wrzuca sie papier toaletowy. > Czystość w pokojach to pojęcie bardzo względne , zdarzają się dni że trudno wej > ść do pokoju ze względu na panujący smród po mopie , zdarzylo mi się równierz o > dnaleść cudze długie czarne włosy/na pewno nie moje zarówno w brodziku jak i na > płytkach w pokoju. > Ale może od poczatku. Proszę przygotować sie na dugi transfer z lotniska do hot > elu , autobus dokłada sporo czasu i kilometrów rozwożąc turystów do innych hote > li, czsami w miejsca niedostępne dla autobusu. Na miejscu powitał nas niesamowi > ty wiatr / podczas całego 14 dniowego pobytu 5 było z silnym wiatrem . Hotel ja > k podają na miejscu jest 2 gwiazdkowy i wszystko wskazuje na to że na więcej ni > e zasługuje. Położony jest na wzgórzu nad przepiękną plażą/piasek ,żwirek gdzi > eniegdzie drobne kamienie/ dojscie do plaży to ok 70 stromych schodow/bardziej > dokuczliwe gdy się wraca/i ok 450 metrów kamienistą drogą w dół/podąrzaja nią > jeszcze tylko barany/ następnie bardzo strone zejscie przy samej plaży / nie po > lecam dla małych dzieci/. Plażę nalezy dzielić z turystami apartamentów Hapimag > . W aparthotelu znajduje sie sklep/ceny przystępne,ale brzydkie owoce. Hotel m > a pokoje w kilku niewielkich budynkach wbrew opisowi nie ze wszystkich pokoi wi > dać morze. Hotel posiada rownierz stołówkę w której serwowane są śniadania /prz > ez 14 dni to samo ;dwa rodzaje wedlin niestety po 4 dniach lepszą z nich zamien > iono i pozostały dwie trudno zjadliwe martadele , wyrób seropodobny który udaje > żółty ser , ogórki , masło ,oliwki,jogurt,płatki dżem , miód, kawa i wrzątek z > automatu oraz soki wątpliwej jakości. Oczywiście ze stołówki nie wolno nic wy > nosić. Kolacja to zestaw warzyw ; pomidory , ogórki ,papryka oraz zimne pire ,m > archewka,kukurydza,ryż. natomiast na ciepło dwa rodzaje mięs/wszystkie smakuja > tak samo/ gotwane z bakłażanami ziemniaki o konsystencji bryji, makaron,czsami > ryba wymiennie z mięskiem ,Ogólnie to nie tylko moje odczucie czsami kucharz br > ał wolne i gotował ten kto akurat był pod reką - wszystkie potrawy mało przypra > wione ,rozgotowane i o jednym smaku.Obsługa w hotelu usmiechnieta do momentu zw > rucenia uwagi na marna jakoSC posiłków.Basen bez brodzika o głebokosci od 1.5 d > o 2,95 m woda w nim średniej jakości, wystarczjaco duży często świeci pustkami/ > lepiej przemycić sie do hapimaga reczniki w kolorze granatowym. Na miejscu moż > na wypożyczyc samochód /za posrednictwem rezydenta dużo drożej/ oraz wyjechać n > a wycieczki od 45- do 120 euro od osoby.Wiekrzość miejsc mozna zobaczyc wypożyc > zając samochód/wychodzi o wiele taniej niż z bióra. Wyprawa na Santorini to typ > owa wycieczka Japońska cały czas w biegu lub w autokarze ale przynajmniej na st > atku jedzenie odbiega od standartu hotelowego /dla mnie na plus/ W okresie gdy > ja tam byłem rezydent powiadomił turystów ktorzy chcieli aby załatwił im pokój > na pół dnia bo wyjeżdzaja w nocy że jeśli nie opuszczą hotelu to przyjedzie pol > icja i ich usunie. > Wokół hotelu jak i na Krecie wspaniałe widoki , czyste i ciepłe morze . Wszystk > im życzę miłego wypoczynku ,