Gość portalu: timmy napisał(a): > woda jest cudna ! nurkowanie w niej to czysta przyjemność...piasek na plaży inn > y > niż u nas : żwirek przemieszany z kamyczkami , ale leżąc nawet na ręczniku nic > a > nic nie przeszkadza i wcale nie musisz wypożyczać leżaka. obowiązkowo klapki bo > piasek mocno się nagrzewa i można sobie stopy poparzyć (nawet we wrześniu)... > przy brzegu jakieś dwa metry żwirku omywanego przez fale potem "próg" i ok 1m > głębokości. jakieś 5-6 metrów od brzegu jest już głębiej (2-2,5m gł)na odcinku > : > 1-2m za"progiem" do głębi są na dnie duże kamienie (nie płyty skalne ani nie > drobne kamienie po których ciężko się chodzi jak gdzie indziej).ale trzeba > uważać żeby się nie poślizgnąć.. > na głębszej wodzie kamienie ustępują i jest sam piasek..ja plażowałem zawsze w > tym samym miejscu (za ujściem rzeczki w lewo za ostatnimi leżakami, blisko do > takiej obwoźnej tawerny - auto z piwem i kanapkami) w innych miejscach plaży > jest podobnie, ogólnie polecam plażowanie za rzeczką z dala od tłumu > "Niemiaszków" z Hapimaga.... > hotel Damnoni Bay spoko ale bez rewelacji : przespać się i na plażę. fajny base > n > i przemiła obsługa.ogólnie świetna baza wypadowa , koniecznie wypożycz auto i > CHOCIAż odwiedź najbliższe miejscowości Plakias Preveli Fragokastello. jak się > uda to oczywiście i te dalsze miejsca ... :) > jak jeszcze chcesz coś wiedzieć to pisz , mogę ci podesłać kilka fotek z Damnon > i