• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: Seber_F  napisał(a): 

> Po 2-tygodniowym wypadzie do Rodi Garganico (dlaczego tak krótko?!?!?!) potwier
> dzam powyższy wpis o serach i oliwkach i pomidorach - PYCHA! Polecam również ap
> ulieński chleb - ogromne bochenki pachnącego chleba, który co rano kupowało się
>  i chrupiące pochłaniało w ogromnych ilościach... Chleb polany oliwą z oliwek "
> garganicznych". Foccacia jakoś tak inaczej (lepiej) smakowała niż w innych regi
> onach Włoch. 
> Do tego Limocino del Gargano wieczorem lub cytryny z Gargano zerwane co dopiero
>  z drzewa i łączone z rumem Bacardi. Pyszne pomarańcze, arbuzy i melony. No i m
> ozzarella di buffala z Gargano, mniam ! Co prawda dla niektórych jakąś taka zby
> t delikatna, ale ja mógłbym tony jej pochłaniać. O winie lokalnym z Gargano pac
> hnącym... jabłkami czy jakimiś innymi owocami nie wspomnę. Kuchnia Gargano baaa
> rdzo różnorodna i pysznaaaaaaa !!! 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się