• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

coralin  napisała: 

> Pizza, makaron z prostym sosem i risotto polecam koniecznie choćby po to, by pr
> zekonać się, że w prostocie siła. Polecam też bakłażany z sosem pomidorowym i p
> armezanem, włoskie kanapki z włoskiego pieczywa z różnymi suchymi wędlinami i n
> p. rukolą, bruschettę, lody, kawę. Naprawdę warto popróbować serów typu pecorin
> o i innych tym bardziej, że we Włoszech w wielu sklepikach jest okazja popróbow
> ać, a poza tym łatwo przewiezc, bo są maszyny do pakowania próżniowego. Te mięk
> kie warto zjeść na miejscu.
> Wina lokalne, do zakupu i przewozu raczej te po degustacji, sprawdzone (ostatni
> o przywiozłam z Francji kupione bez sprawdzenia, sugerując się ceną, marką i ki
> cha).
> W wielu miejscach warto spróbować lokalnych specjałów- miecznika, owoców morza,
>  chleba z pieczonym prosiakiem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się