• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

miriam_73  napisała: 

> Marghe, dokładnie, sama też mam ulubioną knajpke w Mediolanie gdzie serwują swi
> etną pizzę, oczywiście z forno al legno. Podobnie mam takową miejscówkę we Flor
> encji i Rzymie.  Cieniutkie ciasto, bdb mozzarella, itd.
> 
> Nikt nie kwestionuje wyjątkowości pizzy w "kultowych" pizzeriach tak jak wspomn
> iana da Michele, ale....
> Akurat składniki to niekoniecznie problem, obieg produktów regionalnych jest ba
> rdzo szeroki i zwłaszcza szanujący się restauratorzy korzystają z tych zasobów.
>  Co do receptur, hmmm... A dlaczego uważasz że np. Neapolitańczyk który zmigrow
> ał sobie załóżmy do Mediolanu nie będzie w posiadaniu dobrej, sprawdzonej wielo
> pokoleniowo receptury?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się