• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

anthonyb  napisała: 

> Jesli moge cos podpowiedziec,we wloskich lodziarniach ( przynajmnie takich 
> normalnych w miasteczkach) nie kupuje sie lodow na galki. Wybiera sie rozek. W 
> zaleznosci od ceny dadza nam wieksza lub mniejsza porcje. W najmniejszym 
> rozmiarze mozna wybrac zazwyczaj dwa smaki(Due gusti). I czasem dodatkowo bita 
> smietane(panna).
> Pomarancze czy cytryny , mimo ze sa jeszcze w lecie na drzewach, sa owocami 
> dojrzewajacymi od grudnia do lutego. W lecie lepiej owoce 
> sezonowe:figi,brzoskwinie,winogrona itp.
> Aby zrobic wieksze zakupy nalezy udac sie do domu handlowego Panorama -droga 
> Domiziana w kierunku Formii. Rowniez w Minturno - Marina czy Scauri mozna 
> zrobic zakupy np. w supermerkatach Sisa czy Conad. Ceny sa porownywalne z 
> Panorama. Polecam tez nieodlegle Mondragone, ktore jest duzo wiekszym miastem 
> i ma chyba zywsze zycie nocne. 
> Odzalujcie sobie i choc raz zatrzymajcie sie w przydroznym Caseificio
> (Francia,San Michele itp.) i kupcie sobie MOZZARELLE di BUFALA. Z prowincja 
> Caserty pochodzi jedna z najlepszych mozzarelli bawolej. Ceny ok 9-10 € z
> a 
> kg.Im wieksze kulki tym lepsze. Zakupiona rano je sie pod wieczor. Przechowuje 
> sie w zamknietej torbie z woda( tak nam ja sprzedadza) zanurzonej w misce z 
> zimna woda. Z salatka z pomidorkow , z bazylia, sola i nitka oliwy.Poezja 
> smaku! Bazylie daja generalnie jako dodatek przy zakupie warzyw czy owocow. 
> Prosi sie o "Mi da un po di odori" i zazwyczaj dostaje sie (natke 
> pietruszki,bazylie i seler naciowy).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się