marmit1 napisał: > lomek2 napisał: > > > > LPR była typową partia wodzowską, Powstał a w celu promocji i > szeroko rozumiane > > j > > kariery wodza. Podobnie jak PiS i Samoobrona. Dlatego tak łatwo > się im przyszło > > skumać, bo tylko 3 facetów się musiało dogadać. Podzielić tort na > 3 części jest > > łatwo. > > > > Podobnie powstała PO: trzech facetów się dogadało. Tylko potem Tusk > tamtych wykosił. PO lansuje się na styl amerykański, robi prawybory. > Demokracja również w USA ma wady. Wiadomo, że wygrywa ten, kto ma > kasę i dostęp do mediów. > > Nie robiłem skrutynium Giertychowi i nie wiem, czy wierzy w to, co > mówi. W każdym razie na mnie działają takie hasła, jak "Bóg, Honor, > Ojczyzna". To co senior Giertych mówi o ewolucji też mi się podoba. > Lubię ludzi o wyrazistych poglądach, którzy idą pod prąd, a nie > takich Clintonów, Blairów, Kwaśniewskich i Tusków, którzy mówią to, > co wyborca chce usłyszeć. > > Co do Opus Dei, to myślę, że jest to fascynacja, jak każdą zamkniętą > organizacją. Rozgłos jej nadała zmyślona książka "Kod da Vinci". > Chrześcijan oskarżano o spalenie Rzymu. Te rewelacje o Opus Dei są > podobnego nurtu.