marmit1 napisał: > lomek2 napisał: > > > PO nie powstało jako partia wodzowska. Założyciele rozeszli się, > bo każdy miał > > ambicje być liderem. Wygrał najsilniejszy. > > Powtarzasz propagandę "GW": "partia wodzowska". Nie widzę nic złego > w tym, że partia ma wyrazistego lidera. Czy Komorowski jest > liderem ? Nie sądzę. > > > > > Ważne jest jakość poglądów a nie ich wyrazistość. Tylko plebs daje > się nabierać > > na wyrazistość i maski stworzona na potrzebę chwili. Dlatego plebs > jest > > elektoratem wszelkich oszołomów. > > > > To jakie poglądy ma PO ? Czy możesz sprecyzować na czym ta jakość > polega. Wydaje mi się, że PO charakteryzuje brak poglądów, jak > zresztą większość współczesnych partii politycznych. Żeby nie > narazić się wyborcom Komorowski przestał polować, choć lubił ! > Śmiechu warte. Współczesny polityk musi oferować "P.Bogu świeczkę i > diabłu ogarek", żeby go wybrali. > > > Jeśli zaprzeczasz ewolucję, to nie mam więcej pytań. > > > > A jeśli Ci powiem, że podważam również teorię grawitacji Newtona, to > też Ci się nie spodoba ? Raczej wierzę w pętlową teorię grawitacji. > > Śmieszy mnie dogmatyczne podejście do teorii ewolucji. Niedawno > ojciec mi przysłał artykuł w "Science", w którym mierzy się jaki > procent mieszkańców danego kraju wierzy w teorię ewolucji. Wg autora > i mojego ojca jest to miara postępu (?). Żenujące ! > > Teoria ewolucji jest to jedna z wielu teorii naukowych. Warto się z > nią zapoznać, aby sprawdzić, czy dobrze opisuje rzeczywistość. To > jedyny sposób weryfikacji danej teorii, nie sondaże.