• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

iod  napisała: 

> znalazłam googlami, brzmi wiarygodnie
> 
> Pleśniak
> Składniki:
> ciasto: 
> 3 szklanki mąki
> kostka margaryny
> 5 jaj
> 1/2 szklanki cukru
> 2 łyżeczki proszku do pieczenia
> cukier waniliniowy
> 1 łyżka śmietany
> 1-2 łyżeczki kakao 
> ----
> 1 słoik dżemu
> 1/2 szklanki cukru 
> Opis wykonania:
> Rozbić jajka i oddzielic pianę. Z podanychskładników (cukier, mąka, tłuszcz, 
> żółtkajaj,proszek do pieczenia i śmietana) zagnieśćciasto. Ciasto podzielić na 
> trzy części; jednąwiększą i dwie mniejsze. Do jednej z mniejszychczęści dodać 
> kakao.Ciato włożyc na ok. 1 godzinę do zamrażalnika.Na posmarowaną tłuszczem i 
> posypaną bułką tartąblachę (zamiast tego mozna użyć papieru dopieczenia 
> ciasta), układać warstwami (ciastościeramy na tarce jarzynowej grubej); 
> białeciasto, dżem (np. jagodowy, z czerwonejporzeczki, leśny), białe ciasto, 
> ubitą pianę (podkoniec ubijania dodajemy cukier), ciasto ciemne(z dodatkiem 
> kakao).Pieczemy na złoty kolor ok. 35 min.Po wystudzeniu ciasto kroimy na 
> kwadraty jak szarlotkę.Smacznego!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się