Gość portalu: ble napisał(a): > > albo jest ich niewiele - na razie. > no właśnie - na razie :) > > Poczekaj kilka dni dziś banki nie mają skąd brać tych walut > > i tyle. Za klika dni będą środki ale będą trochę droższe, licz libor(dla > danej > > waluty) +2-3% marży banku > > spoko - przy tej kwocie i moich dochodach raczej nie mam noża na gardle a 2-3% > mnie nie interesuje jak mam wibor +1% - po prostu ryzyko przerośnie zyski > > > Trupy się zaczną jak ceny nieruchomości polecą w dół a część osób nie będ > zie > > mogła złożyć dodatkowego zabezpieczenia. > > dlatego wbrew pobożnym życzeniom garstki wariatów ceny nieruchomości nie spadną > w istotny sposób - skończyłoby to się armagedonem > papiery stanowią mały procent tyle że wszystkie zachodnie fundusze które miały > > > > u > > nas środki w akcjach fundach obligacjach i wszystkich innych instrumentac > h na > > nszym rynku gwałtownie się wycofują żeby ratować płynności u siebie. Za w > ycofan > > ą > > kasę kupuja USD i EUro (bo u siebie tych walut potrzebują) więc złotówka > się os > > łabia > > > ja to rozumiem i wiem, że mimo iż giełda jest dramatycznie niedoszacowana spada > dalej (wbrew pozorom zgodnie z tusku-tusku jestem zdania, że nasza gospodarka > jest OK) podobnie jak w rosji tak i unas to głównie pokłosie wycofywania > pieniędzy przez fundusze zagraniczne