Gość portalu: areq napisał(a): > Gdzie ci będzie rosła siła nabywcza gdy kurs złotego się osłabia,hę? > Ceny importowanych towarów w sklepach wzrosną czy zmaleją? > Ceny gazu i ropy w tym momencie wzrosną czy zmaleją? > Siła nabywcza złotówki ROSŁA w momencie UMOCNIENIA kursu złotego w > stosunku do WALUT obcych. > Obecnie INFLACJA oraz WZROST KURSÓW powoduje SPADEK siły nabywczej > PLN. > A propo dopłat.Państwo jak Ci nie zabierze to na pewno nie pomoże. > Co z tego,że będą dopłaty do kredytów jeśli nie będzie się opłacało > brać kredytu na znacznie przewartościowane mieszkania,nawet z > dopłatą odsetkową.Oczywiście przy założeniu,że jako "golas" > dostaniesz takowy kredyt w co watpię,przynajmniej przez najbliższe 2- > 3lata. > Wszyscy używacie słowa "korekta"-korekta to jest > wyprostowanie,naprawienie czegoś.Banda pseudoanalityków ubiera w > piękne słowa coś,co tak naprawdę nie ma miejsca. > Optymalnym słowem na obecną sytuację na rynku nieruchomości > jest "KRACH".Ludzie obudźcie się,idzie syf,taki jak w 2001roku.I > potrwa przynajmniej 2-3lata.Szacuje spadki cen nieruchomości na > pierwotnym na minimum 50%,mimo iż pół roku temu myślałem o 20-30% > obniżkach. > Czy wiesz jakie rabaty /pod stołem na razie,nieoficjalnie/ dają > deweloperzy w rejonie mojego Poznania na powiedzmy 50-60m nowe > mieszkania? 30 i więcej tysięcy.To od razu na wstępie.Za pół roku > będzie to oficjalne i jeszcze od tego spory rabat.