• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: aaa  napisał(a): 

> Odnośnie naszej współczesnej śmieciożywności (nie mam serca zostawić tego bez
> komentarza). Otóż, popatrz na to tak, że obecnie masz do wyboru dwie opcje:
> 1. Żywność wytwarzaną metodami przemysłowymi, pryskaną konserwantami itp. Jej
> wartość odżywcza jest często wątpliwa, natomiast niewątpliwą zaletą jest bardzo
> niska cena, możliwa do osiągnięcia dzięki owym metodom przemysłowym.
> 2. Żywność wytwarzaną metodami tradycyjnymi (różnego rodzaju ekologiczne
> jedzenie, organic food itp.), takimi jakie były stosowane w XIX wieku i
> wcześniej. Wartość odżywcza takiego jedzenia jest wyższa, ale wyższa jest
> również cena, gdyż metody dziewiętnastowieczne są po prostu wielokrotnie mniej
> wydajne niż te z XXI wieku.
> 
> Porównując z Twoim gloryfikowanym XIX wiekiem - obecnie możesz kupić żywność
> XIX-wieczną za ceny takie jak wtedy (relatywnie), lub tanią śmieciożywność
> (białe pieczywo, konserwy o niewielkiej zawartości mięsa w mięsie itp.) która
> często utrzymuje przy życiu biedne rodziny. Jest więcej opcji - to Twoim zdanie
> m
> źle?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się