titus_flavius napisał: > blackexit napisał: > > > nie zgadzam sie. pozostanemy chyba przy swoich zdaniach. znam mase aplikan > tow > > na aplikacjach uczciwych (panstowowych). wielu znich juz ja skonczylo i ni > kt > > absolutnie nikt nie ma koneksji w resorcie co zdajesz sie sugerowac./ co > wazne > > nabor jest panstwowy i raczej bez naduzyc. sam nie jestes w stanie przytoc > zyc > > ani jednego przykladu przecieku egzaminacyjnego. co tez wazne jest darmowy > bo > > jak wiesz egzaminy w korporacjach mafijnych to nic innego jak czyste > > zlodziejstwo. pozdrawiam blackexit > > Chaire, > ilu z tych Twoich znajomych jest asesorami? Czy dzieje się to w Warszawie, czy > poza nią? Ja z kolei dodam, że znam wielu adwokatów, radców, notariuszy, którzy > > takze są spoza rodzin prawniczych (w tym ja). > Nie zmienia to faktu, że z moich obserwacj wynika, że mało kto spoza kręgu > wybranych otrzymuje asesurę poza Warszawą. > > > a slyszales o takich zarzutac ze ktos doskonale umial i zostal wyciety na > > ustnym? ja nie ale slyszalem mase niezywkle ciekawych anegdot z egzaminow > na > > radcow adwokatow itd. > > To są bajki nieuków. Każdy szuka winnych w innych osobach, a nie wtym, że nie > umiał. > > > panstwo to konkretne osoby. nie wiem czyu zakaldasz z emaja nie wiedziec j > aka > > wiedze ma miec adwokata a moga wiedziec jaka wiedze ma miec sedzia czy > > prokurator. cieniutko ta obrona ci dzis idzie. pozdrawiam blackexit > > KIm Ty jesteś, aby mnie oceniać? > Egzaminy sędziowskie i prokuratorskie przeprowadzają sędziowie i prokuratorzy, > tak jak np. adwokackie adwokaci. > T.