niedzisiejsza napisała: > Jestem młoda 22 lata, niedoświadoczna zupelnie w pracy za barem i z wlasna > działalnością, ale jest okazja by przejąć (wynajmować) fajny bar od znajomej. > Bardzo bym chciała go przejąć, bo myślę, że przy małym wkładzie ten bar > przyniósł by zyski, teraz jest lekko zaniedbany bo znajoma ma 60 czy 70 lat, > ale wychowała swoich klientów dzieki czemu zadne bójki i pijaństwo nadwyraz > nie ma miejsca. jest przyjazna atmosfera i stali bywalcy. > > Teraz pytanie: jak to zrobić? > kaucja wynosi 10 tys czynsz miesieczny 2200 (to sa trzy pomieszczenia, taras > i zaplecze duze). > Ile potrzebuje miec pieniedzy by wogole sie za to wziać? > Tzn. w gre wchodzi np. koncesja, czynsz, nie wiem ile sie placi za browar i > ile schodzi na jedzenie. > I od czego zacząć? Jak otworzyc wlasna dzialanosc? I czy to sie oplaca > wogole? Czy raczej bede stratna odliczając koszt wynajmu, towar itd? > Bardzo prosze o info, mam niewiele czasu, bo ona chce szybko to wynająć a > jestem zielona jak szczypior :(