efaster napisał: > to może ja odpowiem tą działką (główną bo i są inne) są błonia (jak kto woli si > edleckie/papieskie) zostały sprzedane na 75 mln i jednocześnie podpisano umowę > odkupu w ratach 8 ml. zł rocznie przez 10 lat co daje 80 mln. A firmą która to > kupiła/wydzierżawiła jest [url=http://www.magellan.pl/]Magellan S.A.[/url] z Ło > dzi, firma ta specjalizuje się (m.in.) w skupowaniu długów szpitali i odsprzeda > wanie ich firmom windykacyjnym. Przejrzałem BIP UM niestety próżno tam szukać i > nformacji na ten temat, a ponoć był ogłoszony konkurs/przetarg na tą operację f > inansową, ba z tego co obejrzałem na tych filmikach p. Paryła mówił iż były naw > et banki (z prawdziwego zdarzenia a nie instytucje para bankowe) ale poszły jak > to określił prezydent do lepszych (intratniejszych) ofert, czyli jest tak źle > że banki nie chcą już nas kredytować ?? Czy są samorządy jeszcze bardziej zadłu > żone i są gotowe 2 krotnie przepłacić za swoje mienie (np. sprzedać grunt za 50 > mln i odkupić go za 10 lat za 100 mln.) tego nie wiem ... > > PS. > Warto obejrzeć filmiki np. jak "wyparowało" 600 tys. zł. z budżetu CKiS a właś > ciwie jak obecny/były (sam już nie wiem) dyrektor narobił długu (tylko gdzie i > kiedy) na 300 tys. zł. a drugie 300 tys. brakuje na pobory niestety tu się film > ik kończy i nie dowiadujemy się najciekawszego co z tymi pieniędzmi bo to że ni > e było specjalnej komisji do zbadania tej kwestii to już wiemy z innych doniesi > eń medialnych no i co na to sam zainteresowany [b]MARIUSZ ORZEŁOWSKI[/b] i czy > znów prezydent zabronił się wypowiadać radcy prawnemu jak to miało już miejsce > przy naprawach (tajnych) turbin ze Starachowic. > > No cóż mój komentarz, wg mnie jakby prezydent (przepraszam osoby wrażliwe za ch > amki język ale inaczej tego nie umiem nazwać) NASRAŁ na środku stołu prezydialn > ego to by radni pis i STS-u uznali, że nic się właściwie nie stało, a ten "bobe > k" to nawet do spaghetti podobny bo do tej pory popierają wszystko jak leci w c > zambuł bez zastanowienia. Jakby Kudelski im kazał włożyć palec w ogień to też b > y to zrobili bez zająknięcia ?? No ale jak wszędzie gdzie się tylko da poupycha > ni się ludzie z pis i trochę z STS-u to co się dziwić, ba p. kierownik aqaparku > b. listonosz z Przesmyk tak się wczuwa aż na fb. melduje obecność na marszu pi > s o sfałszowanych wyborach samorządowych (czyżby w S. były sfałszowane ???) 13 > grudnia. Oczywiście na bieżąco jest wychwalana partia, prezes, prezydent S., ga > niony rząd, premier, Tusk, PO etc. ale tak robi większość osób która była a lis > tach pis do RM jak pewien docent z pod Białej na naszym uniwerku, ale niestety > bidula nie dostał się do rady. > > Ale się rozpisałem :) dobra kończę