• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

• Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

efaster  napisał: 

> to może ja odpowiem tą działką (główną bo i są inne) są błonia (jak kto woli si
> edleckie/papieskie) zostały sprzedane na 75 mln i jednocześnie podpisano umowę 
> odkupu w ratach 8 ml. zł rocznie przez 10 lat co daje 80 mln. A firmą która to 
> kupiła/wydzierżawiła jest [url=http://www.magellan.pl/]Magellan S.A.[/url] z Ło
> dzi, firma ta specjalizuje się (m.in.) w skupowaniu długów szpitali i odsprzeda
> wanie ich firmom windykacyjnym. Przejrzałem BIP UM niestety próżno tam szukać i
> nformacji na ten temat, a ponoć był ogłoszony konkurs/przetarg na tą operację f
> inansową, ba z tego co obejrzałem na tych filmikach p. Paryła mówił iż były naw
> et banki (z prawdziwego zdarzenia a nie instytucje para bankowe) ale poszły jak
>  to określił prezydent do lepszych (intratniejszych) ofert, czyli jest tak źle 
> że banki nie chcą już nas kredytować ?? Czy są samorządy jeszcze bardziej zadłu
> żone i są gotowe 2 krotnie przepłacić za swoje mienie (np. sprzedać grunt za 50
>  mln i odkupić go za 10 lat za 100 mln.) tego nie wiem ...
> 
> PS.
> Warto obejrzeć filmiki np. jak "wyparowało" 600 tys. zł.  z budżetu CKiS a właś
> ciwie jak obecny/były (sam już nie wiem) dyrektor narobił długu (tylko gdzie i 
> kiedy) na 300 tys. zł. a drugie 300 tys. brakuje na pobory niestety tu się film
> ik kończy i nie dowiadujemy się najciekawszego co z tymi pieniędzmi bo to że ni
> e było specjalnej komisji do zbadania tej kwestii to już wiemy z innych doniesi
> eń medialnych no i co na to sam zainteresowany [b]MARIUSZ ORZEŁOWSKI[/b] i czy 
> znów prezydent zabronił się wypowiadać radcy prawnemu jak to miało już miejsce 
> przy naprawach (tajnych) turbin ze Starachowic.
> 
> No cóż mój komentarz, wg mnie jakby prezydent (przepraszam osoby wrażliwe za ch
> amki język ale inaczej tego nie umiem nazwać) NASRAŁ na środku stołu prezydialn
> ego to by radni pis i STS-u uznali, że nic się właściwie nie stało, a ten "bobe
> k" to nawet do spaghetti podobny bo do tej pory popierają wszystko jak leci w c
> zambuł bez zastanowienia. Jakby Kudelski im kazał włożyć palec w ogień to też b
> y to zrobili bez zająknięcia ?? No ale jak wszędzie gdzie się tylko da poupycha
> ni się ludzie z pis i trochę z STS-u to co się dziwić, ba p. kierownik aqaparku
>  b. listonosz z Przesmyk tak się wczuwa aż na fb. melduje obecność na marszu pi
> s o sfałszowanych wyborach samorządowych (czyżby w S. były sfałszowane ???) 13 
> grudnia. Oczywiście na bieżąco jest wychwalana partia, prezes, prezydent S., ga
> niony rząd, premier, Tusk, PO etc. ale tak robi większość osób która była a lis
> tach pis do RM jak pewien docent z pod Białej na naszym uniwerku, ale niestety 
> bidula nie dostał się do rady. 
> 
> Ale się rozpisałem :) dobra kończę 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się