2niki2 napisała: > Czytam i nie dowierzam...albo ktoś zrobił kawał i podpisał się imieniem i nazwi > skiem prezesa PiS, albo jest to przytoczony tekst , którego użył J.Kaczyński 5 > lat temu-9 maja 2010 roku? Poniżej link do artykułu i skopiowany komentarz pod > artykułem : > > wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Komorowski-bezpieczenstwo-dotyczy-kazdej-polskiej-rodziny-kazdego-obywatela,wid,17443304,wiadomosc.html? > ~J. Kaczyński 5 godzin i 32 minut temu > > "Panie i Panowie, przyjaciele Rosjanie. Dziś 9 maja. 2010 roku. Na placu Czerwo > nym miał stać mój ukochany brat, prezydent polski Lech Kaczyński. Wiem, o czym > by myślał, patrząc z dumą na defilujących polskich żołnierzy Myślałby o miliona > ch żołnierzy rosyjskich, którzy polegli w walce z III Rzeszą. Ale myślałby takż > e o Katyniu, o zbrodni która 70 lat temu tak bardzo podzieliła nasze narody(... > ) Polacy pamiętają ciosy i kule zbrodniarzy z NKWD. Ale pamiętają także, że w t > ym strasznym czasie od bardzo wielu Rosjan spotykała ich pomoc. Pamiętają, że w > ielu Rosjan potrafiło podzielić się tym, co mieli, choć mieli bardzo, bardzo ni > ewiele. Ja sam wiem, że mój dziadek Aleksander Kaczyński usłyszał od Rosjanina: > Aleksandrze Piotrowiczu, biegite. I dzięki temu uratował moją babkę, mojego oj > ca i siebie. 10 kwietnia tego roku doszło do wielkiej tragedii. Odruch współczu > cia i sympatii milionów Rosjan, został przez Polaków dostrzeżony. Został dostrz > eżony i doceniony. Dziękujemy za każdą łzę, za każdy zapalony znicz, za każde w > zruszające słowo..." >