df32 napisała: > Ja kończyłam 106-tkę 5 lat wcześniej, w 1991 byłam już na studiach :-(((. > Nie martwcie się, na pewno dostaniecie zawiadomienie. > Tak sobie myslę, że ja chyba dostałam wcześniej, bo oprócz zawiadomienia o > oględzinach mieszkanka w kopercie były plany mojego mieszkania z przerobionymi > przeze mnie zmianami (ścianki, elektryka, etc.). Muszę do 8 września zgłosić > się do s-lni i uzgodnić z Panem inżynierem ewentualne uwagi. W każdym bądź > razie z Agam spotkam się zapewne tego samego dnia - nasz budynek będzie > obstawiony 17 września, tylko godziny są różne w zależności od nr mieszkania. > > A propos ulgi - możemy spokojnie kupować w tym roku podłogi, kafelki itp i > odliczyć sobie z tytułu ulgi remontowej (ale tylko w tym roku), łącznie do > wartości około 25 tys zł, więc sporo, bo po odpisaniu wychodzi tego około 4700 > zł podatku do zwrotu. Ja będę kupowac na rodziców, teściów, dziadków, bo sama > nie mam możliwości, skoro dopiero buduję mieszkanie. Te same wydatki będzie > można odliczyć drugi raz z tytułu zawetowanej ustawy i w tych przypadkach, gdy > towary były obarczone 22% od maja 2004 (a wcześniej 7%), dostaniemy 15% > zwrotu :-))). > Przynajmniej ja tak ideę rozumiem.