df32 napisała: > Hejka, > > Dawno nie zaglądałam na forum, a tu proszę: kolejna sąsiadka :-). Bardzo się > cieszę, że jest nas już czworo plotkujących sąsiadów :-). > W sprawie koloru białego na elewacji, mnie się wydaje, że pomalują ten biały na > > kremowy - tak, żeby całe nasze mini-osiedle miało jednakowoż ten sam odcień. > A skąd macie informacje na temat podwyżki ceny metra? - czy to jakaś sprawdzona > > informacja, czy jedynie domysły? To byłoby straszne - w końcu po poprzednich > dwóch inwestycjach na ul. Aspekt ze zwrotami, podczas gdy ta sama ekipa buduje, > > to świadczyłoby o złym gospodarowaniu naszym pieniędzmi :-(. Ja mam nadzieję, > że jednak dopłacać nie będziemy, a jeśli nawet byłyby zwroty - byłoby po prostu > > super! > No i kolejny problem - ja już pisałam o tym, że dla mnie przesunięcie wpłaty > oznacza przesunięcie terminu oddania inwetycji. Też już nie wierzę, że to > będzie marzec, choć optuję za kwietniem - majem maksymalnie. > Ja tam kupuję teraz maksymalnie dużo - jestem już zdecydowana, wiem, co chcę - > to po pierwsze, mam to gdzie przechować - to po drugie, a po trzecie - jeśli > faktycznie w przyszłym roku można będzie odliczyć różnicę VAT-u (choć > oficjalnych informacji na ten temat nie znalazłam do dziś) - to po prostu > odliczę dwa razy :-). > > Trzymajcie się, > Dominika