Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    • (gość portalu) Zaloguj się
    • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

• Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

yosemitesam  napisał: 

> Wprawdzie oficjalne wyniki ogłosi (zapewne jutro) sir Bombullo, ale pozwoliłem 
    > sobie analizować wszystko on-line i emocje były jeszcze większe niż na dzisiejs
    > zym etapie Giro d'Itala, gdzie o zwycięstwo w całym tourze ostro rywalizowali T
    > homas z Rogliciem. Od początku @wichura narzucił sakramenckie tempo i już do pr
    > zerwy odrobił 9-punktową stratę to lidera, @yosemitesama. Ba! tuż po przerwie p
    > o golu Legii na 3-1 był wirtualnym zwycięzcą, ale 7 minut później gol Satki dla
    >  Lecha przywrócił stan remisowy w generalce między tą dwójką. Języczkiem u wagi
    >  był mecz w Mielcu, gdzie od 24 minuty Stal prowadziła 1-0 a zarówno @wichura (
    > 2-0) jak i @yose (1-1) podparli to starcie (H)item, więc jakikolwiek gol w końc
    > ówce tego meczu rozwiązałby sprawę dokumentnie! Tam gol nie padł, ale mógł paść
    >  w doliczonym czasie meczu w Poznaniu, gdzie z jedenastki Velde stanął naprzeci
    > wko bramkarza Jagi Abramowicza i mógł "obciąć" dorobek @yose z 3 pkt do 1 - ale
    >  górą okazał się bramkarz Jagi, który obronił nie tylko ten strzał, ale jak się
    >  okazało - obronił też wygraną @yose w całym sezonie typowania.
    > Po kolejce XXXIV i @wichura i @yose mają po 325 punktów, przy równej ilości pun
    > któw o kolejności zawsze decydowała wyższa pozycja w tabeli przed kolejką. Ale 
    > ale:
    > 
    > Nie mam pojęcia, jak zinterpretuje dodatkowe bonusy Wielikij Manitou, albowiem 
    > z ustaleń przedsezonowych wynika, że przysługiwało odpowiednio:
    > 3 pkt za wskazanie majstra +2 za wicemajstra (czyli @wichura 3 pkt, @yose 5 pkt
    > )
    > Po 1 pkt za poprawne wskazanie każdego spadkowicza (teraz wiadomo, że tylko wsk
    > azujący Miedź dostaną po 1 pkt - w tym @wichura)
    > I po 1 pkt za każdego gola za wskazanych strzelców, gdzie @wichura zdobył 27 pk
    > t, @yose 32 pkt - ale ponieważ wskazywałem strzelców dopiero po 3 kolejce, kied
    > y Davo miał na koncie 4 gole a Imaz 2, więc 6 pkt od tego dorobku pasowałoby od
    > jąć, więc wychodzi 26 pkt.
    > W tej sytuacji i @wichura i @yose mieliby w bonusach... remisowo! po 31 pkt - a
    > le z tego co ostatnio czytałem, Bombullo ma inny pomysł na dodatki socjalne w t
    > ej materii.
    > Dodatkowym źródłem trzech punktów ma być wygrana w typowaniu LM, gdzie @wichura
    >  nie brał udziału, ale @yose wciąż ma matematyczne szanse.
    > I jeszcze jedna zagwozdka natury prawnej, tutaj mam nadzieję że wszyscy będą zg
    > odni : mecz Piast - Lechia , wynik z boiska (0-1) zostaje "roboczo" dodany w pu
    > nktację, mimo prawdopodobnego walkowera na korzyść Piasta.
    > Tak czy inaczej, w oczekiwaniu na ostateczną decyzję Trybunału Bombullocyjnego,
    >  pozdrawiam wszystkich typerów i dziękuję za wspólną zabawę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?