wojtecky napisał: > t-mon sformułował bardzo dobre pytanie, które nie zostało postawione w > artykule, a które nadałoby własciwy ton dyskusji: "czy nienawidziłbyś swojego > idola sportowego jeśli ogłosiłby że jest gejem?" > > Natomiast dyskusja na forum sprowadza się do obrzucania g*wnem tych, co za i > tych, co przeciw. "Homofoby" zieją nienawiścią i rzucają niesmaczne docinki, > ich przeciwnicy z pogardą mówią o polskim "Ciemnogrodzie". Standard. A swoją > drogą: świat i tak zmierza w określonym kierunku i "szczekanie nie zatrzyma > wędrującej karawany". :) > > ... > > Są na forum jeszcze tacy, którzy wymiotują na GW jako gazetę, że jest taka albo > > owaka, że wręcz promuje homoseksualizm :))) Przyznam, że drażni mnie > podnoszenie tego tamatu non-stop. Nie mam nic przeciwko gejom, ale... ciągle > muszę o nich słuchać, że jest ich pełno, że "żyją wśród nas", tyle że... > żadnych nie widzę. Jesli są, a nie przyznają się, to tak jakby w ogóle nie > istnieli - więc o co im chodzi? Ja im żadnych praw nie odmawiam, natomiast > wk*rwiające jest to, że chcą prowadzic kampanię z ukrycia, sami otwarcie > atakując innych. Czy to jest w porządku? Po prostu atak zza węgła. Ciągłe > uczulanie na "geja", ich prawa, etc tworzy jakąś nową grupę ludzi - czy > naprawdę potrzebny jest inny kodeks postępowania wobec gejów i innych??? > > ... > > A tak na marginesie: w odniesieniu do GW na wymioty się zbiera, gdy się > przeczyta artykuł do którego dołączone jest zdjęcie podpisane "poklepywanie się > > po tyłkach" (nawet w świerszykach takie słowo nie jest używane ze wzgledu na > kolokwializm :))). I skoro GW tak dba o piep**oną polityczną poprawność to > dlaczego słowo "pedzio" nie jest brane w artykule w cudzysłów? Może niedługo > arcypopularne wśród rodaków słowo "k*rwa" będzie się pojawiać nie tylko w > cytatach, a pełna krasy "ku.." wzbogaci nasz jezyk ojczysty? ;P > > Najwyraźniej Agora szykując się do wydawania "Nowego Dnia" w sztandarowej GW > narzuciła pewien poziom "dziennikarstwa" żeby łatwiej zaplecze w obu > dziennikach budować... > > Pozdro dla forumowiczów! Obysmy w Nowym Roku tylko o takie głupoty kopie > kruszyli.