jusup napisał: > Naprawdę nie jestem rasistą, z Rogerem mogę się kumplować, w tej sprawie nie m > a > nic do tego kolor skóry Rogera. Ale nie chcę go w reprezentacji, bo to zaprzecz > a > idei rozgrywek reprezentacyjnych. Niepotrzebnie wplątali w to krzyż celtycki, > tez jestem przeciw karaniu za jakieś symbole (nikt przeciętny by nie wiedział c > o > oznaczają), tylko ci z "Nigdy więcej" chcą wytworzyć wrażenie rasizmu na > trybunach, by dostawać kasę na walkę z nim ale skoro już niektórym wszystko > kojarzy się z rasizmem - mogli darować umieszczanie tego znaku akurat na tym > transparencie. > Ale z jego treścią się zgadzam - chciał Roger być Polakiem, niech spełni > wszystkie warunki niech odczeka tyle, ile inni czekają (w tym ludzie, którzy > naprawdę czują się Polakami i z Polską wiążą na poważnie swoje losy), a nie > dostaje to obywatelstwo w trybie przyśpieszonym, by na jednych ME zagrac. > To dlaczego jeden Roger - znajdźcie jakiegoś bogacza niech zasponsoruje 20 > Brazylijczyków i niech oni grają jako Polska?! > Będę oklaskiwał Rogera za grę w klubie lub gwizdał na niego, jak będzie grał w > klubie któremu nie kibicuje, ale będę podziwiał go jako piłkarza - ale w > reprezentacji go nie chcę! Bo to ma być reprezentacja, bo to ma być coś takiego > , > czego kupić nie można... Każdego takiego Rogera, naprawdę niezależnie od jego > koloru skóry będę wygwizdywał, także na meczach reprezentacji.