• (gość portalu) Zaloguj się
  • Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia

  • Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.

Odpowiadasz na:

Gość portalu: milska  napisał: 

> Kolejny raz widzę że rady joggera są połowiczne i   mogą przynieść więcej 
> szkody niż pozytku. Ten człowiek radzi stosować  Ultra linie complex lub Linie 
> 2000 które nie dosc ze sa sztucznie preparowane i mogą powodowac olbrzymie 
> szkody w przewodzie pokarmowym to zawieraja mnostwo aspartamu, ktory  powoduje 
> raka. Wspomagacze odchudzania proponowane przez joggera  w dodatku sa  
> substytutem do diety niskokalorycznej, a po ich odstawieniu efekt jojo 
> gwarantowany (a przeciez nie mozna cale zycie jechac na koktajlach!) Co 
> dosłodzika to: Nutrasweet lub Aspartam 
> Aspartame jest sprzedawany na świecie pod nazwą NutraSweet . 
> Poniższy fragment został zaczerpnięty z biuletynu Dr Mercola z Townsend Letter 
> for Doctors and Patients. www.onelist.com/viewarchive.cgi?
> listname=11HealthNews&archive=10.gz 
> Data : Niedziela , 28 Marzec 1999 20 : 32 : 36 0500 Od : " Dr Mercola " 
> Odpowiadaj Do : 11HealthNews-owner@onelist.com 
> Ze wszystkich dostępnych na rynku, Aspartam jest najbardziej niebezpieczną 
> substancją dodawaną do żywności. Aspartam jest nazwą techniczną nazw 
> handlowych: NutraSweet, Equal, Spoonful, and Equal-Measure. Aspartam został 
> odkryty przez przypadek w 1965 , kiedy James Schlatter, chemik firmy G. D. 
> Searle Company testował lek przeciw wrzodom żołądka. Aspartam został 
> dopuszczony do stosowania w suchych produktach spożywczych w 1981 i w napojach 
> gazowanych w 1983 roku. 
> Po usłyszeniu czegoś takiego pewnie pukasz się lekko w czoło! Już cię to nudzi 
> słyszałeś setki razy o tym co jest trujące i rakotwórcze. Chcesz się wylogować 
> ale... daj sobie samemu szansę - poczytaj jeszcze przez chwilę, nie 
> pożałujesz! 
> Pierwotnie aspartam został dopuszczony do stosowania w produktach suchych już 
> 26 lipca 1974 , ale sprzeciw wniesiony w sierpniu 1974 przez badacza neurologa 
> Dr John W. Olney i prawnika organizacji "Consumer" James'a Turner'a, jak 
> również wszczęte dochodzenie dotyczące praktyk badawczych firmy G.D. Searle 
> spowodowały, że 5 grudnia 1974 US Food and Drug Administration (FDA - 
> odpowiednik naszego PZH) zawiesił dopuszczenie. W 1985 firma Monsanto kupiła 
> (za 3 mld $ - przy. tłum.) firmę G.D. Searle i przekształciła ją w dwie 
> oddzielne firmy: Searle Pharmaceuticals i NutraSweet Company. 
> Widzisz coś tu jest nie tak! Dlaczego jakiś dodatek do żywności jest 
> wprowadzany a następnie wycofywany, potem jednak znowu rozgrzeszany? Czym jest 
> to spowodowane? Czytaj dalej, nie uwierzysz ...! 
> Aspartam odpowiada za ponad 75 % doniesień o niekorzystnych reakcjach na 
> dodatki do żywności przekazywanych do FDA. Wiele z tych reakcji jest bardzo 
> poważnych włącznie z atakami padaczki i zgonami, jak to ostatnio ujawniono w 
> raporcie US Department of Health and Human Services (odpowiednik naszego 
> Ministerstwa Zdrowia i Opieki Społecznej) z lutego 1994.(1) Kilka z 90 różnych 
> udokumentowanych symptomów wymienionych w raporcie jako powodowane przez 
> aspartam to: Bóle głowy / migreny, zawroty głowy, napady epilepsji, nudności, 
> drętwienia, skurcze mięśni, przybieranie na wadze, wysypki, depresje, 
> zmęczenie, drażliwość, częstoskurcz serca, bezsenność, problemy z widzeniem, 
> utrata słuchu, palpitacje serca, trudności z oddychaniem, ataki niepokoju, 
> niewyraźna wymowa, utrata smaku, szum w uszach, zawroty głowy, utrata pamięci 
> i bóle stawów. Badacze i lekarze studiujący niekorzystne działanie aspartamu 
> stwierdzili, że jego spożywanie może się przyczynić do wywołania lub 
> pogorszenia stanu w następujących chorobach chronicznych:(2) guzy mózgu, 
> stwardnienie rozsiane, epilepsja, chroniczny syndrom zmęczenia, choroba 
> parkinsona, choroba alzheimera, opóźnienie umysłowe, chłoniak, wady wrodzone, 
> fibromyalgia, i cukrzyca(!). Aspartam jest kombinacja trzech substancji 
> chemicznych: Kwasu asparaginowego, fenyloalaniny i metanolu. Książka, 
> Prescription for Nutritional Healing, (Zalecenia dla Leczenia Poprzez 
> Żywienie) napisana przez James i Phyllis Balch , wymienia aspartam 
> wśród "trucizn chemicznych." 

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się