Gość portalu: Iras napisał(a): > kiedy korki od prądu zaczynają się palić nie powinno się gasić tego wodą ze > szlafu (moja babcia - na szczescie nic jej sie nie stalo) > > jeśli chcesz wykąpać kota który przez znaczną większosć był w schronisku, to > nawet jeśli potrafisz go dobrze trzymać upewnij się ze koleżanka nie weźmie > najwięskszego ciśnienia prysznica - kocie ugryzienia sa naprawdę bolesne i > trudno się hoją (pogryziona - ja) > > jeśli jedziesz na rowerze, po oblodzonej jezdni nie przyśpieszaj na stojąco, a > jeśli juz przyśpieszasz to nie poprawiaj okularów, a jeśli poprawi się okulary > to jak najszybciej zczołgaj się z jezdni bo możesz mieć pewnosć że akurat w tej > chwili gdy leżysz cos nadjedzie (chociażby była 2 w nocy) > > Jeśli uczysz się walki mieczem - ucz sie używając kija - oberwanie w leb ostrze > m > które na twoim mieczu zostawiało 5mm szczerby boli i pozostawia blizny... (ja) > > jeśli chcesz ugotować pyzy własnej roboty nie dodawaj do nich mąki ziemniaczane > j > - jeśli dodajesz, to tego nie jedz, maja mniej więcej konsystencję kamienia. > > Jeśli twój ojciec chce odetkac zatkany zlew - nie pozwol mu jeślijest pewien że > to potrafi , ale nie jest hydraulikiem - kuchnia jest potem zalana cuchnącą wod > ą > i trudno zmyć zacieki na ścianach... > > jeśli masz rybki i ktoś z twej rodziny zmienia im wodę, chociaż nigdy wcześniej > tego nie robił i nie wie jak tro się robi - nie pozwól mu na to... kamyki > zapychają kibel, a rybki w sciekach nie przeżyją... (mój ojciec) > > jesli pijesz, pij z umiarem, jeśli chlasz bez umiaru (1/2 l na głowę) nie idź d > o > pubu, jeśli już idziesz do pubu to nie pij drinków (kamikadze) jeśli już pijesz > to nie pij ich 15, jeśli to robisz nie rzygaj do zlewu w zatłoczonej łazience.. > . > (ja... od tamtej pory nie piję..) > > jeśli chcesz przekroić bułkę, nie rób tego w powietrzu, jeśli robisz to w > powietrzu nie rób tego sztyletem o długości 25 cm, a jeśli już... to nie wbijaj > z całej siły czubka w bułke celując w swój nadgarstek (koleżanka) > > Jeśli masz świnkę morską która od kilku dni się nie rusza i jest "jakaś zimna" > to nie dzwoń do weterynarza z pytaniem co jej jest... (ktoś) > > Jeśli za ogrodzeniem jest pies, który szczerzy kly, szczeka to to ze macha > jeszcze ogonem nie oznacza że można go pogłaskać, jeśli spróbujesz go pogłaskać > nie miej pretensji do właścicieli (pies był mój) > >